Adevărul despre iubirea dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil. De ce s-a opus soţia dictatorului acestei relaţii

Donca Mizil a fost marea iubire din tinereţe a lui Nicu Ceaușescu. Sora lui Serghei Mizil nu a fost acceptată niciodată de Elena Ceauşescu, mama lui Nicu. Serghei Mizil a oferit detalii neştiute despre povestea de iubire dintre sora sa şi Nicu Ceauşescu.

26 nov. 2021, 09:38
Adevărul despre iubirea dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil. De ce s-a opus soţia dictatorului acestei relaţii

Donca Mizil, sora lui Serghei Mizil, a fost, în tinerețe, iubita lui Nicu Ceaușescu. Elena Ceauşescu a intervenit în relaţia pe care fiul ei Nicu a avut-o, timp de mai mulţi ani, cu Donca.

„Au fost nişte discuţii. Am auzit şi vorbe că mama ar fi evreică (…). Prima nevastă a lui Valentin tot de aceeaşi origine era şi ar fi zis că le ajunge unul în familie”, a dezvăluit Serghei Mizil, joi seară, la Sinteza Zilei.

„Poate voia o olteancă de-a lor, nu ştiu ce avea ea (Elena Ceauşescu – n.red.) în cap. Apoi au început discuţiile cu tata, certurile cu tata”, a mai spus Serghei Mizil.

Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil s-au iubit foarte mult. Chiar au vrut să se căsătorească, dar Elena Ceauşescu s-a opus.

„Pentru Donca a fost traumatizant, a trecut printr-o perioadă foarte grea”, a mai dezvăluit Serghei Mizil la Antena 3.

Citeşte şi: Detalii despre petrecerile lui Nicu Ceauşescu: „Se făceau destul de multe tâmpenii care deranjau”

Despre relaţia interzisă dintre Nicu Ceauşescu şi Donca Mizil, care s-a sfărâmat pentru că Elena Ceauşescu nu era de acord, a vorbit şi Nicolae Ceauşescu, fiul lui Ion Ceauşescu, cel mai mic dintre fraţii dictatorului comunist.

„Relaţia lui Nicu Ceauşescu cu Donca a durat 15 ani. (Elena Ceauşescu) avea un of pe chestia asta. Mai mult decât atât, voia să-l îndepărteze de gaşca asta nebunatică pentru că avea alte gânduri cu el.

Aş vrea să-l citez pe Paul Niculescu Mizil, ce se întâmplă cu noi se întâmplă între noi şi familia Ceauşescu. Nu aveţi treabă să vă amestecați.

Aveam 20 de ani pe atunci. Fiind cel mai mic, eram un joly joker pentru ei. M-a durut foarte mult această depărţire şi m-a marcat.

Era o poveste foarte fumuroasă. Erau nişte nebunii frumoase pe care le făceam împreună. Eram zi de zi acasă la Serghei. Ne strângeam acolo verile pe terasă cât se putea de mult”, a declarat Nicolae Ceauşescu, nepotul dictatorului comunist, într-un interviu acordat Antena3.

Ulterior relației tumultoase cu Nicu Ceaușescu, Donca Mizil și-a refăcut viața și s-a măritat cu Dan Sonia, luând și numele acestuia prin căsătorie.

Donca Mizil a murit în urmă cu o lună. Sora lui Serghei suferea de mai mulți ani de o boală teribilă, tocmai de aceea se și internase în primăvară la Spitalul Fundeni, unde avea nevoie urgentă de sânge.

Nicu Ceauşescu s-a stins din viaţă la Viena, în septembrie 1996, în timp ce aștepta o intervenție chirurgicală.

Citeşte şi: Serghei Mizil, dezvăluiri în lacrimi. Nicu Ceauşescu şi-a presimţit sfârşitul. „Mi-a dat o poezie înainte să moară”