ADEVĂRUL despre monstrul din Loch Ness, spus de autorul celei mai concludente fotografii care l-a surprins

Legenda monstrului din Loch Ness este cunoscută pe întregul Mapamond şi este întreţinută de fotografii şi filmări care apar periodic şi sunt catalogate drept mărturii care atestă că această creatură există cu adevărat şi nu este doar un mit. Autorul celei mai concludente imagini cu Nessie, cum mai este cunoscută creatura, face acum noi dezvăluiri, la mai bine de un an de la realizarea controversatei imagini.

RomaniaTV.net
04 oct. 2013, 13:29
ADEVĂRUL despre monstrul din Loch Ness, spus de autorul celei mai concludente fotografii care l-a surprins

George Edwards este ghid turistic şi în august 2012 a dat publicităţii o fotografie în care susţinea că a surprins celebrul monstru din Loch Ness. Bărbatul în vârstă de 61 de ani povestea că a surprins cocoaşa monstrului în apele cunoscutului lac, iar imaginea a făcut înconjurul lumii, iscând, cum era de aşteptat, aprige polemici.

Acum, însă, Edwards a decis să facă public faptul că imaginea este un trucaj şi că de fapt a fotografiat doar o „cocoaşă” realizată din fibră de sticlă, folosită de cei de la National Geographic pentru filmarea unui documentar, în 2011.

Încercând să explice înşelătoria, George Edwards spune că a vrut doar să se distreze, ceea ce, în loc să-l disculpe, i-a adus şi mai multe critici, cele mai vehemente venind din partea lui Steve Feltham, expert în materie, care la vremea publicării fotografiei declara entuziasmat că este „cea mai bună fotografie din toate timpurile” reprezentând monstrul. „Astfel de lucruri sunt foarte dăunătoare. Când aud despre aşa ceva, oamenii vor crede că totul este doar un basm. George Edwards nu este nimic altceva decât un escroc şi un mincinos”, a spus iritat Feltham (foto jos).

Legenda monstrului din Loch Ness atrage anual mii de turişti curioşi să afle mai multe despre creatura despre care se spune că ar trăi în acest lac. Dincolo de poveştile nemuritoare despre monstru, cercetătorii au dedicat mult timp confirmării sau infirmării legendei. Unii spun că bestia ar fi un urmaş al plesiozaurului, o reptilă carnivoră care trăia în ape acum milioane de ani.

Despre presupusele apariţii ale monstrului au existat numeroase mărturii de-a lungul anilor, însă cele mai multe au fost catalogate drept minciuni sau fantezii.

Una dintre explicaţiile scepticilor este că în apele din Loch Ness trăieşte un sturion uriaş care este deseori confundat cu legendarul monstru.