Adevărul despre produsele de îngrijire a pielii

Exista mii de creme anti-imbatranire, de hidratare, lotiuni, seruri, produse pentru exfoliere si de curatare disponibile pe piata si poti cheltui multi bani pe branduri de lux sau doar cativa lei pe cele mai accesibile. Multe produse ce sunt considerate a fi ieftine functioneaza la fel de bine ca si cele de lux, pentru ca ele contin aproape aceleasi ingrediente. Secretul este sa gasesti produsele potrivite pentru tipul tau de piele si sa citesti intotdeauna lista de ingrediente.

11 feb. 2015, 06:36
Adevărul despre produsele de îngrijire a pielii

Sapun si sapun lichid pentru curatare

Cele mai multe sapunuri sunt prea dure pentru a fi utilizate pe fata ta, deoarece acestea contin ingrediente care pot irita si usca pielea. Produsele faciale lichide sau cele ce produc mai multa spuma sunt mai putin dure si chiar hidrateaza in timp ce curata.

Sfatul este sa folosesti un sapun lichid care contine ceramide si lipide ce ajuta pielea sa retina umezeala. Daca insisti pe folosirea unui sapun in forma solida, evita ca acesta sa contina sulfat de sodiu, poate usca pielea. In schimba, cauta sapunuri hidratante, cu ingrediente precum glicerina sau uleiuri pe baza de plante.

Daca ai tenul gras sau acnee, foloseste o lotiune de curatare pe baza de acid salicilic, care indeparteaza celulele moarte, ori peroxid de benzoil, care desfunda porii. Acestea pot impiedica aparitia unor noi eruptii ale acneei pe piele.

CITESTE SI: Află ce tip de piele ai, ca să ştii cum să o îngrijeşti

Creme anti-imbatranire

Cremele si serurile care contin retinoizi ajuta la diminuarea semnelor de imbatranire. Retionizii pot construi colagen, dar si un alt compus numit GABA (acid gamma-aminobutiric) pare sa functioneze la nivelul nervilor pentru a face ca ridurile sa dispara.

Citeste mai mult pe curademiere.ro