Adevărul despre produsele de tip fast-food. Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci un Big Mac

Publicat: Marţi, 19 Ianuarie 2016 09:58 // Actualizat: Marţi, 19 Ianuarie 2016 09:58 // Sursa: romaniatv.net

Încă o zi, încă un infografic dramatic. De data aceasta, am trecut de la zahăr la efectele devastatoare ale unui Big Mac, care s-ar putea să nu fie chiar atât de tragice, totuși.

Creat de Fast Food Menu Price, acest grafic ar trebui să te facă să nu mai mănânci niciodată un Big Mac, pentru că riști să fii distrus în maximum o oră. Cei de la IFL Science, în schimb, nu sunt de acord cu această viziune dramatică și consideră că un semn de întrebare trebuie să fie ridicat din start de faptul că nu e menționată ca sursă nicio publicație științifică.

Din start, te induce în eroare faptul că sunt menționate în aceeași frază numărul mare de calorii și creșterea nivelului de zahăr în sânge. Caloriile nu sunt responsabile pentru creșterea nivelului de zahăr, ci carbohidrații. În plus, e demn de menționat și faptul că depinde de carbohidrați și de indicele glicemic. 

De exemplu, pâinea albă, pentru că are un indice glicemic mare, e absorbită imediat și generează un flux de zahăr peste limita normală. Un Big Mac are trei felii de pâine în el, așadar ar fi cumva logică asocierea. Lucrurile nu sunt atât de simple, totuși, pentru că depinde și de fiecare organism în parte, cât și de nivelul de grăsimi din alimente.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
big mac fast food hamburger mâncare fast food
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 10:22
... Încă o zi, încă un infografic dramatic. De data aceasta, am trecut de la zahăr la...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H