Adevărul despre slănina cu ceapă. Cât de bună e pentru organism, verdictul pus de neurochirurgul Vlad Ciurea

Vlad Ciurea a vorbit despre cele 10 porunci pe care trebuie să le respecți pentru un stil de viață sănătos, dar și despre consumul de slănină cu ceapă.

02 dec. 2022, 12:51

Vlad Ciurea despre slănina cu ceapa! Invitat în podcast-ul lui Damian Drăghici de pe YouTube., neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre cele mai importante reguli pentru o viață sănătoasă și un creier sănătos.

Întrebat care este secretul pentru un stil de viață sănătos și energic, medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cele 10 porunci pe care le respectă cu strictețe.

„Sunt cele 10 porunci, nu cele din Biblie, ci alte 10 pentru organismul meu.

1. Trezirea cât mai de dimineață. Încep la 5, 5:30 maximum..

2. Deschizi geamul și inspiri aerul pentru ca oxigenul să meargă în creier, în inimă.

3. Un pahar cu apă, două pahare cu apă, apă plată, fără alte medicamente… fără nimic. Încetișor, nu vă grăbiți.

4. Dușul de dimineață.

5. Fără breaking news… ci puneți o melodie plăcută, ce vă place mai mult.

6. Micul dejun… chiar dacă îi spune „mic”, încercați să stați la masă, încercați să îl luați în liniște, nu pe fugă. De mâncat lucruri cât mai plăcute, să-i placă creierului. Noi micul dejun îl luăm pentru stomac pentru a porni tot organismul.

7. Deplasarea spre serviciu. Nu trebuie făcură în fugă și în claxoane, e o greșeală totală! Apoi toate lucrurile se aranjează de-a lungul zilei”, a spus Vlad Ciurea.

Următoarele trei porunci se referă la masa de prânz, la cină și la consumul de ecrane de care abuzăm zilnic.

„8. Nu faceți exces de telefonie mobilă și de calculator. A trecut o oră, ne uităm pe fereastră, ieșim puțin afară.

9. Masa de prânz trebuie să fie foarte ușoară, iar masa de seară trebuie să fie, de asemenea, ușoară.

10. Cina trebuie să fie urmată de duș și ”nani”. În timpul somnul, organismul funcționează și curăță funcțiile neurale care pot merge peste noapte și creează o stare de bine pentru a doua zi”, a spus medicul.

Vlad Ciurea, despre consumul de slănină cu ceapă

Slănina are beneficii surprinzătoare pentru sănătate. De ce este recomandată de medici în fiecare zi, în detrimentul mezelurilor din comerţ

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer. Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile  feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem, este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor de place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin.

Dacă vrei să faci un efort fizic, trebuie să mănânci într-un anumit fel. Dacă ești la mare, trebuie să mănânci lucruri foarte ușoare. Răspunsul meu este: adaptat condițiilor și a celor pe care le-ai primit din educație și din această coloană a umanității”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea, în cadrul podcast-ului lui Damian Drăghici.

Secretul slăninei de porc! Slănina e mai sănătoasă decât credeai! Cine trebuie să consume „somonul” neaoş românesc

Adevărul despre SLĂNINĂ

Slănina are o mulțime de beneficii asupra organismului uman, precum întărirea sistemului imunitar, iar lista efectelor pozitive e lungă. Rezultatele unui studiu de laborator au fost surprinzătoare.

Slănina de porc conține mult colesterol, iar acest lucru a determina românii să evite consumul ei. Nutriționiștii au pus-o într-o lumină proastă, însă produsul tradițional nu este atât de nociv sănătății dacă știi cum și în ce cantități să îl consumi. Cantitățile mici de slănină de porc au același aport de grăsimi ca și uleiul de măsline sau somonul, atât de recomandat de specialiști.

Dacă ai dureri articulare, cel mai eficient este ca înainte de culcare să freci bine articulațiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin mașina de carne, la care să adaugi o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică un celofan, se învelește și se lasă să acționeze peste noapte.

Slănina are beneficii suprinzătoare pentru sănătate. Care este porţia MAXIMĂ recomandată de medici pe zi
Dacă ai dureri dentare, poți aplica o felie mică de slănină nesărată pe dintele dureros, între gingie și obraz, timp de 25-20 de minute. De asemenea, pentru mastită trebuie să aplici o felie subire de slă­nină veche, deasupra pui o bucată de staniol apoi bandajezi sau lipeşti cu leucoplast.

Conform frunzadetei.ro, pentru eczemă, trebuie să topești slănină nesărată, apoi amesteci bine cu două linguri de grăsime topită albușuri de la două ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum, trei linguri suc de ros­topască.

Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi poți unge locurile bolnave, de două ori pe zi.

Mănâncă slănină de casă, beneficiile sale sunt uimitoare

Slănina, prietenul fumătorilor

Este recomandat fumătorilor să consume puțină slănină deoarece are seleniu în compoziția sa, care întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea organelor vitale. Astfel, pagubele cauzate de ţigări se reduc.

Slănina protejează stomacul

De asemenea, pasionații de băuturi alcoolice pot servi puțină slănină lângă un pahar de vin sau bere. Acest produs alimentar încetineşte intoxicarea alcoolică deoarece acoperă pereţii stomacului cu grăsime şi creaază astfel un pansament gastric, care previne absorbţia rapidă a alcoolui.

Oprește durerile dentare

Slănina este prietena dinților deoarece reduce treptat durerile. Persoanele care se confruntă cu dureri dentare pot aplica o felie mică de slănină pe dintele cu pricina, între gingie şi obraz. Așteaptă un sfert de oră, iar durerea va dispărea treptat. Acest remediu naturist este recomandat doar în situațiile extreme în care nu puteți vizita un medic stomatolog. Problemele dentare pot fi îndepărtate doar de un specialist medical.

Slănina sprijină tonusul muscular

De asemenea, cantităţile mici de grăsime din slănină reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac. În plus, sprijină tonusul vascular.

Remediu natural împotriva durerilor de articulații

Dacă suferi de dureri articulare, dar simți că unguentele din farmacie nu mai dau randament, atunci ai putea încerca și acest remediu tradițional românesc. Înainte de culcare, freacă bine articulaţiile cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne. Adaugă și o lingură de miere de al­bine peste. Compoziția se acoperă cu celo­fan sau hârtie de pergament, apoi se înve­leş­te piciorul cu un fular de lână şi se așteaptă până dimineață.