Adevărul despre Steve Jobs: cum şi-a părăsit iubita însărcinată

Pentru prima oară, fosta iubită a părintelui Apple spune întreaga poveste despre relația lor toxică și despre copilul pe care STEVE JOBS nu l-a recunoscut.  

RomaniaTV.net
03 nov. 2013, 10:39
Adevărul despre Steve Jobs: cum şi-a părăsit iubita însărcinată

Chrisann Brennan a avut nevoie de trei zile de gândire ca să-și ia inima în dinți și să-i spună lui Steve Jobs că este însărcinată cu copilul lui. Când a primit vestea, chipul i s-a urâțit. S-a încruntat și a țintuit-o cu privirea lui rece. Apoi i-a întors spatele și a plecat din casă fără să spună o vorbă.  A părăsit-o, lăsând-o să-și crească singură fiica, fără niciun cuvânt. Doar cu o privire plină de ură.

Povestea vieţii lui Steve Jobs o ştie oricine acum. Dar mai există una necunoscută, despre partea întunecată a geniului care a revoluţionat tehnologia.

Citeşte şi

Casa în care Steve Jobs a creat primele calculatoare Apple, declarată monument istoric

Steve Jobs a fost un tip genial, fără nicio îndoială, dar și o personalitate complicată, de neînțeles. Ca un geniu veritabil, a lăsat în urmă o zestre neprețuită. Ne-a dăruit o mulțime de gadgeturi utile, a reinventat comunicarea și a inovat divertismentul. Dar viața lui n-a avut strălucirea pe care a oferit-o lumii prin ideile sale de succes. Și-a părăsit iubita însărcinată și a refuzat să-și recunoască fiica.

În cartea ei, intitulată „The Bite in the Apple: A Memoir Of My Life With Steve Jobs/Mușcătura din măr: Povestea vieţii mele cu Steve Jobs”, Chrisann Brennan dezvăluie pentru întâia oară, adevărul despre relația ei dificilă cu confondatorul imperiului Apple, din momentul în care s-au cunoscut, în 1972, la 17 ani, până în ziua morții lui premature, în octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani.

Pagină cu pagină, Chrisann explică de fapt cum este să iubești un geniu – o iubire care te copleșește, fără să o poți stăvili, și care finalmente explodează ca o supernovă, prăbușind toate clipele dulci într-un ocean de suferință. 

Ea povestește cum Jobs a negat vehement paternitatea fiicei sale, Lisa, cum și-a pus oamenii să-i distrugă reputația și cum a susținut că el era steril, până când un test ADN din 1980 l-a obligat să accepte adevărul.

 

Până la proba irefutabilă, Steve a denigrat-o public pe mama copilului său, spunând într-un interviu publicat de revista Time, în 1983, că „28% din bărbații americani pot fi tatăl”. Pe vremea aceea, el dona 500 de dolari pe lună pentru spijinirea copiilor defavorizaţi, în timp ce Chrisann se căznea din răsputeri, cu multe dificultăţi, s-o crească pe Lisa din ajutorul social.

Ea evocă şi momentul în care mentorul Zen al lui Jobs, Kobun Chino, i-a cerut să-i vândă lui copilul pentru a-l creşte, promiţându-i că va divorţa dacă soţia lui nu era de acord cu planul său. Chrisann îşi aminteşte clar ziua când Steve s-a uitat în ochii ei, când era în ultimele luni de sarcină, spunându-i: „Dacă dai copilul pentru adopţie, o să-ţi pară rău. Şi n-o să te ajut niciodată.”


Citeşte mai mult pe eva.ro