Adevărul din spatele curei de slăbire cu struguri

Plini de antioxidanți, vitamine și minerele, strugurii îți întăresc imunitatea și-ți mențin silueta. Extrem de delicioși indiferent de soiul lor, cura de slăbire cu struguri pare să fie pe placul iubitorilor de fructe.

19 sept. 2017, 06:42
Adevărul din spatele curei de slăbire cu struguri

Principala substanță activă, benefică organismului uman, resveratrolul se găsește din belșug mai ales în strugurii închiși la culoare.

Din acest motiv este indicat a se servi un pahar de vin la masă, o parte din această substanță activă ajunge și în vin, fiind benefic atât timp cât este consumat cu moderație.

Plini de antioxidanți

Resveratrolul declanșează producerea unui hormon responsabil cu protejarea vaselor sangvine de eventualele inflamații, asigurând protecție organismului în felul acesta de anumite afecțiuni precum ateroscleroza, accidentele cardiovasculare sau infarct.

Consumul de struguri este recomandat și în caz de anemie, reumatism, afecțiuni hepatice, renale sau chiar de nutriție, deoarece debordă de vitamine.

Cura cu struguri accelerează metabolismul

Prin simplul fapt că toată gama de vitamine și minerale întăresc imunitatea și eliberează organismul de toxine, cura cu struguri ajută la pierderea surplusului de kilograme și este un tratment ideal în caz că suferi de constipație, un nivel crescut al colesterolului în sânge, obezitate sau reumatism.

Practic, îmbini utilul cu plăcutul, te hrănești, te îngrijești și te bucuri de sănătate cu gustul dulce parfumat al strugurilor.

O piele frumoasă și un plus de energie

Uiă de oboseală mâncând struguri, zahărul din ei va ajunge rapid în sânge și se va asimila datorită conținutului de vitamina B, vitamină responsabilă cu funcționarea corespunzătoare a masei musculare și a masei nervoase. În felul acesta se explică valul de enrgie după consumarea chiar și a unei cantități mici de struguri.

Mai mult de atât poți alege după ce ți-ai demachiat tenul să plici pe față bobițe de strugure tăiate pe jumate și să le lași să acționeze cel puțin 20 de minute.

Bobițele de strugure sunt intens hidratante și hrănitoare pentru organismul uman cât și pentru pielea ta.
Cum se ține dieta cu struguri

Deoarece ajută la dinamizarea metabolismului, pentru ca această dietă să fie eficientă trebuie să consumi zilnic cel puțin o jumătate de kilogram de struguri. Pe lângă aceștia este permisă consumarea lactatelor, pește sau carne de pui.

Strugurii vor calma senzația de foame, îți vor hidrata organismul și vor intensifica arderile, astfel că vei putea scăpa de 500 până la 4 kilograme în doar 7 zile. Sună bine nu? Este important să bei apă și să faci și puțină mișcare.
Contraindicată hipertensivilor

Dacă suferi de diabet, boli renale sau hepatice ori ai hipeerensiune este necesar să știi că această cură este total contraindicată.

În plus trebuie menționat că strgurii albi sunt mai săraci în vitamine, în timp ce cei ami închiși la culoare, mai acrișori și mai vitaminizați îți pot irita intestinul dacă sunt anumite probleme la nivelul lui.

Dacă vrei să ții acestă cură alege să alternezi soiurile și culorile de struguri pentru a avea cât mai multe vitamine și minerale la dispoziție.

Află ce afecțiuni poți trata cu ajutorul strugurilor pe clicksanatate.ro.