Adevărul iese la iveală: Rusia a folosit zeci de conturi pentru informaţii false în campania prezidenţială a lui Donald Trump

Publicat: Sâmbătă, 24 Martie 2018 15:35 // Actualizat: Sâmbătă, 24 Martie 2018 15:35 // Sursa: romaniatv.net

Platforma online de microblogging Tumblr a informat că aproximativ 84 de conturi au fost folosite de o grupare ascunsă din Rusia care a diseminat informaţii false în anul 2016, în perioada alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, relatează site-ul cotideanului The Guardian.

Platforma Tumblr a informat că a descoperit activitatea grupului la sfârşitul anului 2017, ajutând la o investigaţie care a dus la acuzarea a 13 indivizi care aveau legături cu Agenţia rusă de Cercetare pe Internet (IRA).

Într-un comunicat, Tumblr a anunţat că cele 84 de conturi suspecte "erau folosite ca parte a unei campanii de dezimformare în timpul alegerilor care au avut loc în SUA în 2016", potrivit Mediafax.

Compania a informat forţele de ordine, a şterg conturile şi postările, ajutând Departamentul Justiţiei al Statelor Unite.

 În comunicat au fost menţionate şi viitoarele măsuri pentru protejarea platformei în faţa campaniilor de dezimformare. Astfel, Tumblr va notifica, prin email, pe "oricine a apreciat, distribuit, răspuns sau urmărit un cont care are legătură cu IRA". De asemenea, compania a publicat o listă cu 84 de nume de utilizatori suspectaţi că ar face parte din "armata de troli" a Rusiei."Ne angajăm să fim mai transparenţi şi vrem să ştiţi tot ce ştim şi noi", s-a mai arătat în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H