Adevărul în cazul prăbuşirii cursei Rio-Paris: „F**k suntem morţi”, a spus un pilot înainte de impact

Doi dintre cei trei piloţi ai aeronavei Air France, care s-a prăbuşit în ocean în timpul unui zbor Rio-Paris, dormeau cu câteva minute înainte ca aeronava să cadă în ocean, în largul Braziliei, potrivit unei anchete.

17 oct. 2014, 08:31
Adevărul în cazul prăbuşirii cursei Rio-Paris: „F**k suntem morţi”, a spus un pilot înainte de impact

Analiza conversaţiilor din cabina arata că, în timp ce avionul era prins într-o furtună tropicală, piloţii se luptau să preia controlul asupra aeronavei, până când unul dintre ei a strigat: „Fuck, suntem morţi!” cu câteva momente înainte ca avionul Airbus 330 să se prăbuşească, tragedie în care şi-au pierdut viaţa toţi cei 228 de oameni aflaţi la bord, potrivit Ziarul de Iaşi.

Citeşte şi Un avion cu 10 persoane la bord s-a prăbuşit în Columbia

Astfel, extrase din conversaţii arată că cel mai tânăr dintre piloţi, Pierre-Cedric Bonin, 32 de ani, se afla la manşă, în timp ce căpitanul Marc Dubois, 58 de ani, dormea după o noapte petrecută la Rio alături de prietena sa, o stewardesă care era se afla şi ea la bordul avionului. Celălalt pilot, David Robert, 37 de ani, dormea şi el.

Citeşte şi Air France a propus suspendare proiectului low cost care a provocat greva piloţilor

Zborul Rio-Paris a intrat în aşa numita zona de convergenţă tropicală – o zonă aflată lângă Ecuator şi cunoscută pentru turbulenţele şi furtunile foarte puternice, moment în care senzorii de viteză s-au defectat iar aeronava a început să piardă viteză. 

Cu vremea proastă în faţă şi cu un pilot junior la manşă, Dubois a decis să se culce un pic. Dacă ar fi rămas la post pe perioada zonei de convergenţă tropicală şi şi-ar fi amânat somnul cu nu mai mult de 15 minute, datorită experienţei sale povestea s-ar fi putut termina diferit„, a declarat investigatorul şef Alain Bouillard.