Adevărul nespus până acum despre carnea de porc. Cât de periculoasă, este, de fapt. Testul SLĂNINUŢEI

Publicat: Duminică, 06 Decembrie 2015 10:55 // Actualizat: Duminică, 06 Decembrie 2015 14:20 // Sursa: romaniatv.net

Carnea de porc, promovată intens în ultimii ani ca fiind nesănătoasă și considerată a sta la baza mai multor probleme de sănătate, ar fi, se pare, chiar mai sănătoasă decât alternativa recomandată până acum de nutriționiști: carnea de vită sau de pasăre. Cel puțin asta susține renumitul nutriționist Mihaela Bilic, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici.

”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită. Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc. De exemplu, muşchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Mihaela Bilic a mai apreciat că acest tip de carne, cea de porc, merită să fie reabilitată în percepția consumatorilor români, cu atât mai mult cu cât ideile potrivit cărora carnea de porc nu este sănătoasă nu au acoperire științifică.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea.

”Testul” slăninuței

Că acest tip de carne este potrivit consumului uman este demonstrat, potrivit nutriționistului, și de ”testul” slăninuței.

”Se poate vedea cu ochiul liber că grăsimea de porc este bogată în acizi graşi mononesaturaţi similari cu uleiul de măsline. Gândiţi-vă cum arată slăninuţa, în ce fel este de fragedă. În momentul în care o laşi la temperatura ambiantă devine moale, exact ca uleiul de măsline, când stă pe masă e lichid, când îl pui la frigider precipită. Ca şi gust, slăninuţa este plăcută, poate fi mâncată, pe când seul de oaie, de exemplu, ori grăsimea de vită este atât de greţoasă şi de tare încât arată clar cât este de saturată. Nimeni nu poate mânca o bucată de grăsime de vită aşa cum mâncăm o fâşie de slăninuţă”, explică ea.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carene porc carne CRACIUN 2015 nutritionisti Craciun preturi carne porn slaninuta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 dec 23:30
Răspunde | Votează email -1 email
Gina
Carnea de porc e toxica si dovedita atat Biblic cat si stintific. PUNCT.
Restul ... sunt interese.
14 dec 10:41
...periculoase pentru om şi pot duce la boli grave. Citeşte şi Adevărul nespus până acum despre carnea de porc. Cât de periculoasă, este, de fapt. Testul SLĂNINUŢEI ...
06 dec 11:07
...ar fi, se pare, chiar mai sănătoasă decât alternativa recomandată până acum de nutriționiști: carnea de Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H