Adevăruri CUTREMURĂTOARE spuse de un SOLDAT RUS: Cum se STRECOARĂ ajutorul MOSCOVEI în Ucraina

Un soldat rus care a fost reţinut în Ucraina a făcut dezvăluiri despre cum funcţionează aproape nevăzut spijinul Rusiei pentru separatiştii din estul Ucrainei. El a povestit despre cum se strecoară pe teritoriul ucrainean acest ajutor, începând de la armament, până la mercenari ruşi şi alte ajutoare.

28 aug. 2014, 09:28

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reţinut în Lugansk un militar rus din brigada 9 motorizata al Forțelor Armate ale Federației Ruse, scrie tvrain.ru, citată de publika.md.

Soldatul rus Peotr Hohlov a declarat în timpul interogatoriului că unitatea militară din care face parte le transmite teroriştilor proruşi din regiunea Lugansk şi Doneţk echipament şi tehnică militară: „În mod regulat, separatiştilor le sunt livrate lansatoare de rachete multiple BM-21 „Grad „BMP-2, BTR-80.

Hohlov a mai spus că, potrivit ordinelor comandanților unităţii militare din care facea parte, de pe tehnica militară erau înlaturate simbolurile, emblemele şi orice numar de identificare din uzină – tot ceea ce ar permite să se stabilească provenienţa.

Citeşte şi Este OFICIAL: Separatiştii din Ucraina au RECUNOSCUT că RUŞII LUPTĂ de partea lor

În timpul șederii sale în Ucraina, Hohlov a declarat că a aflat suma cu care sunt plătiţi militanţii ruşi „150 de mii de ruble pe lună.”

Vezi şi Primele IMAGINI cu PARAŞUTIŞTII RUŞI capturaţi. Au ajuns în UCRAINA din GREŞEALĂ VIDEO

Între timp, forţele ucrainene au anunţat că au reuşit să preia controlul oraşului Novoazovsk, unde cel puţin 10 oameni au fost ucişi. Lupte grele se dau în continuare în oraşul Doneţk, unde trei civili şi-au pierdut viaţa.