Adi Popa despre meciul România-Polonia: M-ar mulţumi şi un 10-9!

Adi Popa a vorbit  pentru Dolce Sport despre meciul următor, cu Polonia, despre foștii săi colegi de la Steaua, Keșeru și Stanciu, dar şi despre selecţionerul Christoph Daum.

07 nov. 2016, 20:15
Adi Popa despre meciul România-Polonia: M-ar mulţumi şi un 10-9!

– Ce v-a spus Daum la reunirea lotului?
– Ne-a urat bun venit, speră să fim sănătoși, să avem cea mai bună săptămână de pregătire din acest an.

– Cât de important este meciul cu Polonia?
– Polonia este cea mai periculoasă echipă, are jucătorii cei mai buni, care joacă la echipe foarte mari ale Europei. Jucând acasă, având publicul de partea noastră, sperăm să facem un rezultat bun. Însă, când vorbim de Lewandowski, ce să mai spunem? Numai când îi pronunți numele…Trebuie să fim foarte atenți la el. Avem încredere că vom scoate un rezultat pozitiv.

– A fost un antrenament inediat. Nu s-a mai alergat pe margine.
– Am mai făcut cu domnul Daum antrenamente de spinning, doar că n-am mai făcut în fața presei, am făcut în sală. Noi facem ce ne cere preparatorul, ne simțim bine în urma acestor antrenamente.

– Alibec s-a accidentat.
– Fiecare jucător care e aici se află aici, merită să fie aici, pentru că fiecare are caliate, fiecare poate să ajute echipa națională. Îmi pare rău pentru Alibec, sper să se refacă cât mai repede, mai ales că îmi va fi coleg și sper să revină mai puternic.

– Keșeru a fost convocat.
– Nu sunt eu în măsură să comentez convocările, dar mă bucur pentru el, a înscris foarte multe goluri într-o săptămână, a dat câte goluri am dat eu într-un campionat. Nu, glumesc. Mă bucur pentru reușitele lui, e prietenul meu și sper să o țină tot așa.

– Te bucuri și pentru Stanciu? A fost criticat pentru evoluțiile de la Anderlecht. Și-a mai revenit, a marcat două goluri în Europa League.
– A fost criticat mai mult în presa din România. Pe acolo nu se auzea nimic, dar asta contează mai puțin. Contează ce face pe teren. Mă bucur pentru reușitele lui și sunt sigur că de la meci la meci, Nicușor va crește acolo și va avea un randament foarte bun.

– A apărut o comparație între tine și Kun Aguero.
– A fost doar o glumă.

– Te regăsești cu stilul lui de joc?
– E o diferență de la cer la pământ.

– Ce te-a impresionat la Daum?
– Are niște discursuri motivaționale foarte bune, foarte interesante. Pune accent pe disciplină, dar și pe micile detalii. 

– O victorie cu 1-0 te-ar mulțumi în meciul cu Polonia?
– Da, bineînțeles. Orice victorie. Și un 10-9 m-ar mulțumi.