Adidas a renunţat la contractul cu Ilie Năstase, care dura din 1972. Ce lovitură pregăteşte primul nr. 1 ATP

Contractul istorie pe care Ilie Năstase (75 de ani) îl avea cu firma de echipament sportiv Adidas a expirat. Acum, celebrul tenismen se gândeşte să pună în practică o nouă lovitură.

23 sept. 2021, 15:05
Adidas a renunţat la contractul cu Ilie Năstase, care dura din 1972. Ce lovitură pregăteşte primul nr. 1 ATP

Adidas a renunţat la contractul cu Ilie Năstase, care dura din 1972. Năstase a semnat un contract cu Adidas, pe vremea când era jucător, în 1972. Primul număr 1 ATP din istorie încasa 100.000 de dolari anual, o sumă imensă la acea vreme!  Contractul a rămas valabil şi după retragere, însă acum a expirat, iar firma de echipament sportiv nu a mai dorit să-l prelungească.

Adidas a renunţat la contractul cu Ilie Năstase, care dura din 1972

Năstase susţine că el a fost primul jucător de tenis din istorie care a semnat un contract de sponsorizare cu Adidas. În acele vremuri, marile companii producătoare de echipament sportiv îşi concentrau atenţia pe cei mai buni fotbalişti. De exemplu, fostul tenismen povestea că a semnat contractul cu Adidas în acelaşi timp cu Franz Beckenbauer!

Ilie Năstase vrea să-şi pună statuie în Herăstrău în locul celei a lui Charles de Gaulle: „Nu e român, e francez. Am înnebunit cu toţii?”

Contractul a fost valabil şi mulţi ani după ce Ilie Năstase s-a retras, dar pe sume mai mici. Periodic, Adidas a lansat diferite piese de echipament sportiv imprimate cu brandul Ilie Năstase. Acum, acest contract a ajuns la final şi cei de la Adidas n-au mai vrut să-l prelungească. „Nu mai am contract cu Adidas. Dacă o să fac ceva, o să fac numai cu numele meu, fără o firmă de echipament”, a declarat Ilie Năstase pentru Telekom Sport.

Interesant este că Adidas a suspendat înţelegerea cu Ilie Năstase în 2017, după ce legendarul sportiv român a afirmat că viitorul copil al Serenei Williams cu afaceristul Alexis Ohanian va avea culoarea „cicoloată cu lapte”. Odată ce scandalul şi-a pierdut din amploare, contractul a fost reluat, până în 2021.