Adidas renunţă la pantofii cu lanţuri şi cătuşe, după acuzaţiile de instigare la sclavie

În urma protestelor de pe pagina de Facebook, şefii companiei Adidas au decis anularea lansării pe piaţă a modelului JS Roundhouse Mids.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 12:18
Adidas renunţă la pantofii cu lanţuri şi cătuşe, după acuzaţiile de instigare la sclavie

Firma germană Adidas a fost nevoită să renunţe la planurile sale de a pune în vânzare o pereche de pantofi sport, din cauza controverselor pe care aceştia le-au stârnit când fotografii ale lor au fost publicate pe pagina de Facebook a companiei.

Mai mulţi vizitatori s-au declarat intrigaţi de ideea de a aplica fiecărui pantof câte o pereche de cătuşe de cauciuc, considerând-o ofensatoare. Noul model, intitulat JS Roundhouse Mids, era aşteptat să fie lansat în cursul lunii august, însă a stârnit o mulţime de critici, invocându-se imaginea dureroasă a sclaviei. Referitor la această asemănare, oficialii companiei au declarat că modelul nu are nici o legătură cu timpurile sclaviei şi că totul se datorează viziunii unice a creatorului acestui model. „Ne cerem scuze dacă oamenii s-au simţit ofensaţi de acest design şi ne vom anula planurile de a-i lansa pe piaţă”, a declarat un oficial al companiei.

Unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai acestui model a fost reverendul Jesse Jackson, care a declarat: „Încercarea de a comercializa şi populariza degradarea umană de acum mai bine de două secole, în care un sclav era considerat de Constituţia noastră doar trei cincimi dintr-o persoană liberă, este ofensatoare, îngrozitoare şi insensibilă„.