Adina Alberts testează gratuit pentru COVID: Din 100 de persoane, 96 stau carantinate degeaba

Dr. Adina Alberts a fost astăzi la Slobozia unde a testat gratuit mai mulţi ialomiţeni pentru a stabili dacă sunt sau nu infectaţi cu noul coronavirus.

19 nov. 2020, 21:10

Adina Alberts iese la atac după ce Viorel Cataramă, la începutul pandemiei, s-a dus şi s-a îmbrăţişat cu bolnavii de COVID-19 din comuna Bărbuleşti,  şi soţia sa.

Iată ce mesaj a postat medicul pe pagina sa de socializare:

„Acţiunea din Slobozia este în plină desfăşurare. În mai puţin de 2 ore am epuizat peste 80% din teste. Interesul este imens. Nevoia şi dorinţa de testare este enormă. Procentul de pozitivare în acest moment este 4%. Adică din 100 de persoane testate, 96 stau carantinate degeaba. Pentru că ei sunt sănătoşi! Dacă această testare rapidă ar fi făcută de către autorităţi, la scară largă, atât de mulţi cetăţeni ar fi liberi să îşi desfăşoare activităţile zilnice, fireşte şi normal!

STUDIU coronavirus. Măștile oferă o protecție redusă împotriva Covid-19

Acţiunea va continua în curând. În acest moment suntem stopaţi de un control al DSP Ialomiţa. Şi eu care credeam că ne vor trimite ajutoare”.

Omul de afaceri Viorel Cataramă a mers pe 7 mai în comuna Bărbuleşti, din judeţul Ialomiţa, ca să se infecteze voluntar cu COVID-19, pentru a demonstra că nu păţeşte nimic. De această dată, soţia sa, dr. Adina Alberts, a ales să iniţieze o acţiune de testare gratuită pentru a da un exemplu autorităţilor care ar trebui să facă exact acelaşi lucru în timpul pandemiei.

„Asociaţia dr.Adina Alberts v-a obişnuit, de-a lungul acestui an, cu acţiuni caritabile multiple. Această organizaţie non-profit îşi propune să ajute cetăţenii punctual, la  obiect, dar totodată să sesizeze opinia publică şi, mai ales, autorităţile decidente, prin puterea exemplului, despre importanţa iniţierii unor demersuri prioritare în perioade dificile cum este şi cea pe care o traversăm acum.

Azi vom fi la Slobozia, oraş carantinat, şi vom efectuatestări gratuite cu testele rapide COVID-19 Antigen. Am informat Direcţia de Sănătate Publică locală despre acţiunea noastră. Chiar le-am înaintat invitaţia să se alăture demersului nostru umanitar prin delegarea unui reprezentant care să testeze cetăţenii alături de noi! Rămâne de văzut dacă vor da curs invitaţiei noastre”, a scris medicul pe pagina sa de socialiare joi dimineaţă.

Adina Alberts a postat pe Facebook o schemă de tratament pentru pacienții care au COVID-19

În urmă cu doar câteva zile, doctorul Adina Alberts a postat pe Facebook un mesaj atât pentru medicii de familie, cât și pentru persoanele care au făcut sau vor face COVID-19. Soția lui Viorel Cataramă a făcut publică o schemă de tratament despre care spune că este aprobată de mai mulți medici.

„Dragi colegi, medici de familie! Mă adresez dumneavoastră în mod special acum, pentru că pe umerii dumneavoastră va cădea, în curând, greul acestei pandemii! Trebuie să gestionați prin telefon mii de situații medicale. Trebuie să oferiți explicații, să dați rețete, să acordați atenție și grijă tuturor celor care, din nefericire, se vor infecta cu SARS-CoV-2. Și nu vor fi puțini! Este multă muncă. Trebuie să aveți disponibilitate pentru a spune mereu prezent. Linia întăi se muta încet, încet către dumneavoastră, în cabinetele și pe telefoanele sau laptopurile dumneavoastră. Fac un apel la toleranță și înțelegere. Ca de obicei, eu încerc să ajut! De aceea voi posta mai jos schema clasică de tratament în cazul în care cetățenii au neșansa de a fi testăți pozitiv la SARS-CoV-2. Subliniez, aceste medicamente trebuie luate la indicația medicului dumneavoastră. Marea majoritate a medicilor de familie sunt de acord cu această schemă de tratament”, și-a început doctorul Adina Alberts mesajul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 10.108 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 167 de decese. La ATI sunt internaţi 1.131 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

”Până astăzi, 19 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 393.851 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 269.590 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 10.108 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise joi.