Adina Florea a scăpat definitiv de dosarul protocolului secret „scurs” către Darius Vâlcov

Fosta procuroare-adjunctă a Secţiei Speciale, Adina Florea, a scăpat de ancheta cu privire la "scurgerea" protocolului SRI-Parchet din 2016 către Darius Vâlcov. Decizia este definitivă.

26 mai 2022, 14:57
Adina Florea a scăpat definitiv de dosarul protocolului secret „scurs” către Darius Vâlcov

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a respins, joi, cererea de redeschidere a urmăririi penale formulată de Parchetul General faţă de fosta procuroare-adjunctă a Secţiei Speciale, Adina Florea, care era acuzată de „scurgerea” protocolului SRI-Parchet din 2016 către Darius Vâlcov.

„În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Cabinet Procuror General, privind confirmarea ordonanţei nr.930/C/2022 din data de 6 aprilie 2022, emisă de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în lucrarea nr.160/II-2/2022 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul de îndrumare şi control, prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.91/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, privind pe intimata Florea Adina. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu, astăzi, 26 mai 2022”, se arată în minuta ICCJ.

Citeşte şi: Adina Florea, fostă procuror-şef adjunct al SIIJ, va lucra la Inspecţia Judiciară. Ce alte nume controversate au promovat concursul

Cercetarea Adinei Florea a pornit după ce Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul secret din 2016 între SRI şi Parchetul General. Protocolul ar fi ieşit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde provine şi Adina Florea.

Citeşte şi: Deputaţii jurişti au dat undă verde pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. Proiectul va ajunge la vot în plen