Adina Florea, fostă procuror-şef adjunct al SIIJ, va lucra la Inspecţia Judiciară. Ce alte nume controversate au promovat concursul

Adina Florea, fost procuror-șef adjunct la Secția Specială (SIIJ), a fost admisă definitiv pentru un post de inspector la Inspecţia Judiciară.

15 nov. 2021, 16:06
Adina Florea, fostă procuror-şef adjunct al SIIJ, va lucra la Inspecţia Judiciară. Ce alte nume controversate au promovat concursul

Pentru că de mai bine de un an coaliţia de guvernare încearcă să desfiinţeze SIIJ, Adina Florea s-a înscris pentru un post la Inspecţia Judiciară, instituție condusă de Lucian Netejoru. De altfel, procuroarea a promovat concursul şi urmează să devină inspector judiciar, notează G4Media.

Un alt candidat controversat este procurorul Robert Fleckhammer de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT.

Citeşte şi: Vasile Blaga, achitat în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă. Decizia poate fi atacată cu apel

Robert Fleckhammer este procurorul DIICOT care clasat dosarul filajului la magistrați și jurnaliști în care au fost vizați procurorul Horațiu Radu, fost candidat la șefia Parchetului general, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii G4media.ro/TVR Alex Costache și Cosmin Savu de la România, te iubesc!, Pro TV. Ulterior, dosarul a fost redeschis de către instanță și acum se află la Parchetul Curții de Apel București.

Potrivit sursei citate, procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat după ce, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice. E vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România.

Speriată, femeia de peste 60 de ani a recunoscut că i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document intern din Radio privind cheltuilelile cu avionul la clasa ”business” ale directorului PSD al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Pentru că are în întreținere o fată cu handicap mental sever și temându-se pentru jobul ei, jurnalista a fost de acord să încheie un acord cu procurorul Fleckhammer și să accepte o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Un an mai târziu, judecătoarea Lucreția Postelnicu de la Tribunalul București nu a validat acordul de recunoaștere a vinovăției, considerând că jurnalista a acționat ca un ”avertizor de integritate” și a restituit dosarul procurorului, care ulterior, l-a clasat.

Un alt candidat controversat este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

Citeşte şi: Deputatul PNL Adrian Miuțescu, urmărit penal de DNA pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în instituții publice. Ancheta îi vizează și pe viceprimarul din Pitești și vicepreședintele PNL Argeș