Adina Florea nu va fi verificată de Inspecţia Judiciară în legătură cu protocolul SRI - Parchetul General publicat de Darius Vâlcov

Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 15:19 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 15:19 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea fostului procuror general Augustin Lazăr de obligarea a Inspecţiei Judiciare să redeschidă verificările faţă de procurorul Adina Florea, în legătură cu protocolul SRI - Parchetul General publicat pe Darius Vâlcov pe Facebook.

"Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. În cazul declarării, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi 08.11.2019", se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

În luna martie 2019, Augustin Lazăr a cerut în instanţă obligarea Inspecţiei Judiciare să redeschidă verificările disciplinare împotriva procurorului Adina Florea, cea care a câştigat concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Solicitarea lui Augustin Lazăr are legătură cu faptul că anul trecut, în august, Darius Vâlcov a postat pe Facebook un protocol de colaborare între SRI şi Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la "cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin", încheiat în decembrie 2016.

Augustin Lazăr susţinea că Adina Florea este cea care i-ar fi furnizat documentele lui Darius Vâlcov, după ce pe vremea când activa la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, Adina Florea ar fi solicitat unei grefiere fotocopierea protocolului SRI - Parchetul General.

Grefiera respectivă a fost anchetată de procurorii de la Parchetul General, însă anchetatorii au dispus renunţarea la urmărirea penală pe motiv că ea a efectuat o copie de pe un document clasificat la solicitarea unei persoane în raport cu care se afla într-o poziţie de subordonare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Florea Darius Valcov protocol SRI Parchet general
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H