Adina Florea, propunerea pentru şefia DNA: Nu cred că România este printre cele mai corupte ţări din UE

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a vorbit la România TV despre schimbările pe care le va face în instituţie, dacă va fi numită în funcţie de Klaus Iohannis.

09 sept. 2018, 17:14
Adina Florea, propunerea pentru şefia DNA: Nu cred că România este printre cele mai corupte ţări din UE

Părerea mea ca om, fără a implica părerea că aş fi candidat la şefia DNA: nu cred că România este una dintre cele mai corupte ţări din UE sau lume. Ar trebuie să avem un tablou foarte riguros al acestui fenomen al corupţiei, în sensul de a vedea despre ce dosare e vorba, ce dosare se instrumentează, unde a penetrat corupţia domeniile de activitate. Până atunci vorbim la modul generic de un fenomen al corupţiei„, a spus Adina Florea la România TV.

Citeşte şi Adina Florea, propusă pentru şefia DNA: Cred că au fost dosare comandate de DNA

Ea a mai declarat că, în cazul în care va conduce DNA, nu vom mai avea parte de „festivalul cătuşelor” din timpul mandatului Laurei Codruţa Kovesi. „Urmărirea penală e confidenţială, nu reprezintă un festival, un spectacol. Implică destinele unor oameni şi analizarea răspunderii penale a unor oameni, nu cred că este necesar să-i expunem presei sau publicului. România a fost deseori condamnată la CEDO, prin urmare nu, nu cred că e necesar să defilăm cu oamenii în cătuşte. Comunicarea publică a avut o finalizare nefericită, s-au dispus soluţii de achitare definitivă, aşa că defilarea asta nu a făcut bine nimănui„, a mai spus Adina Florea, la România TV.