După Adina Florea, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltărețu că a ignorat lipsa consimțământului într-un raport intim

Răzvan Băltărețu, fostul redactor-șef al publicației Vice, a fost acuzat de jurnalista Adina Florea că a violat-o. Acum, alte două femei îl acuză pe bărbat că a ignorat lipsa de conimțământ într-un act sezual.
Alina Costache
22 mai 2024, 15:06
După Adina Florea, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltărețu că a ignorat lipsa consimțământului într-un raport intim
Răzvan Băltărețu, acuzat de alte două femei că a trecut peste lipsa consimțământului în timpul unui act sexual

După ce jurnalista Adina Florea l-a acuzat public pe Răzvan Băltărețu că a violat-o, alte două femeie îl acuză pe fostul redactor-șef al publicației Vice că a ignorat lipsa consimțământului în timpul unui raport intim. Acestea au dezvăluit că inițial acceptaseră să întrețină relații sexuale, dar pe parcurs au spus „Nu”, iar bărbatul nu s-a oprit.

Răzvan Băltărețu a fost contactat pentru a răspunde acestui tipar comportamental descris de cele trei femei: „Nu a fost cazul. Am ţinut cont mereu de refuz. Nu mi-am permis niciodată să procedez altfel. Nu am altceva de zis”, a declarat bărbatul, pentru hotnews.ro.

Citește și: EXCLUSIV Fostul redactor-șef al publicației Vice, acuzat de o colegă de breaslă că a violat-o. Răzvan Băltărețu: „Nu a fost doar un moment unic în care ne-am întâlnit și s-a întâmplat ceea ce acuză că s-a întâmplat”

Mărturia Adinei Florea, care relatat că a fost violată de Băltărețu în iulie 2015, le-a determinat pe încă două femei să vorbească. Jurnalista a relatat că a fost abuzată de jurnalist pe vremea când avea 20 de ani.

„Atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu”, a scris, marţi dimineaţă, Adina Florea pe Facebook.

Mărturia Adinei Florea vine în contextul în care Răzvan Băltărețu a ridicat, luni seara, la Gala Superscrieri, premiul onorific pentru întreaga activitate acordat redacției Vice: „Am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă”.

Contactat de România TV, Răzvan Băltărețu a negat acuzațiile Adinei Florea: „Neg acuzațiile pe care mi le aduce Adina. Avem într-adevăr un trecut împreună, pentru o perioadă de timp, iar în acel trecut nu am recurs la abuz fizic sau psihic la adresa ei sau a altora. Ce am făcut profesional și personal în relație cu oamenii care mă știu arată că sunt împotriva abuzului de orice fel”.

După postarea făcută de Adina Florea, alte două femei au decis să vorbească despre interacțiunile lor cu fostul jurnalist Vice. Acesta au cerut ca identitatea lor să fie protejată și să le fie consemnate mărturiile fără identificare personală.

„Nu vreau să mă expun. Ştiu că nu este o poziţie corectă din punct de vedere moral să vorbesc fără nume, dar nu pot mai mult. Nu sunt pregătită să defilez cu asta în comunitatea profesională din care fac parte. Muncesc de prea mult timp să fiu bine şi nu vreau să se ducă totul pe apa sâmbetei. Şi în niciun caz nu vreau să mă trezesc că devin celebră cu lucrul ăsta şi că eventual abuzatorul devine victimă”, şi-a argumentat una dintre femei decizia de a rămâne anonimă, potrivit sursei citate.

Ea l-a acuzat pe Băltărețu că a trecut peste refuzul său și că între ei a existat o interacțiune sexuală fără consimțământ, fără să ofere prea multe detalii:„Azi sunt bine şi vie, nu vreau să mă mai întorc în mizeria aia”, a spus aceasta.

Cea de-a treia femeie a vorbit despre faptul că Răzvan Băltărețu nu i-a cerut permisiunea atunci când, pe parcursul actului sexual, el a inițiat o variantă cu care ea nu a fost de acord, însă bărbatul nu s-a oprit.

„Mai vorbeam din când în când şi, la un moment dat, ne întâlnisem ca să-mi facă nişte fotografii profesioniste. În cele din urmă am început să facem sex. La un moment dat, a băgat-o ‘în cealaltă parte’, fără să mă întrebe, fără să fiu pregătită pentru asta. A fost cea mai mare durere pe care am simţit-o vreodată. Am căzut în genunchi şi am urlat de durere. A fost groaznic”, a povestit femeia.

Ea a adăugat că incidentul s-a petrecut tot în anul 2015, când ea avea 21 de ani, același an în care și jurnalista Adina Florea spune că a suferit din cauza violului.

Citește și: Scandal! Trei urşi tineri au fost împuşcaţi după ce au intrat în Miercurea Ciuc: „Mama lor i-a crescut cerşetori”

Femeia a spus că l-a mai întâlnit pe jurnalist în oraș: „La un moment dat, am ajuns la el acasă şi mi-a propus din nou să facem sex. L-am refuzat şi a acceptat refuzul. Altă dată, am fost din nou la el şi am făcut sex. Când am realizat că interacţiunea noastră nu e OK, l-am blocat pe toate canalele”.

A treia femeie a explicat și de ce nu a vorbit despre ce s-a întâmplat până acum.

„Pentru că nu voiam să accept că s-a întâmplat şi pentru că m-am simţit vinovată că m-am pus în situaţia aceea. Nu aş fi adus vreodată vorba despre asta dacă nu aş fi văzut ce-a scris Adina. Când am citit, am simţit un gol în stomac şi mi-am amintit totul”.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul pe care Nicolae Ceaușescu l-a adorat. A ajuns acum o ruină, iar locuitorii se plâng de condițiile grele în care trăiesc
Capital.ro
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Se fac verificări chiar LA GRANIȚA cu România. Decizia se aplică de mâine, 16 IUNIE
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Mihai Tudose: ‘Nu ne este foarte ușor să înțelegem de ce bucureștenii au votat 40% cu Nicușor Dan’
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?