Adio, alcool la volan! Un constructor celebru în România scoate primele maşini care nu te lasă să le conduci în stare de ebrietate

Volvo speră să îşi consolideze reputaţia de siguranţă prin introducerea de camere şi senzori în interiorul viitoarelor modele care vor monitoriza şoferii pentru indici privind starea de ebrietate sau neatenţie.

20 mart. 2019, 19:09
Adio, alcool la volan! Un constructor celebru în România scoate primele maşini care nu te lasă să le conduci în stare de ebrietate

Constructorul auto suedez a precizat că aceste camere şi senzori ar urma să fie instalate pe toate modelele construite pe platforma sa SPA2, cum este SUV-ul XC90, aceaşi platformă urmând să fie utilizată şi pentru producţia modelelor fără şofer Volvo Cars începând din următorul deceniu.

Directorul de cercetare şi dezvoltare de la Volvo, Henrik Green, a precizat că senzorii şi camerele din interiorul automobilului vor permite reducerea vitezei. Acest lucru ar putea să se întâmple, de exemplu, dacă ochii şoferului sunt închişi pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, Volvo a informat că, începând de anul următor, va introduce o aşa numită Care Key, un sistem care permite cumpărătorului unui automobil Volvo să îi limiteze viteza înainte de a o împrumuta unui alt şofer mai tânăr sau neexepermintat.

Anterior, Volvo a anunţat că va introduce o limită de viteză, de 180 kilometri pe oră, pentru toate noile sale vehicule începând din 2020, tot pentru a elimina decesele sau rănile grave în urma accidentelor.

Volvo, companie care este deţinută de grupul chinez Geely, este primul constructor auto care în 1959 a introdus centura de siguranţă în trei puncte.