Adio, două echipe în Liga Campionilor. România stă foarte prost în clasamentul coeficienţilor, după eliminarea Astrei

Astra Giurgiu a fost eliminată din Europa League, înregistrând doar un egal în dubla confruntare cu Genk. Trăgând linie, România a strâns doar 3,300 puncte în acest sezon al cupelor europene, în clasamentul coeficienţilor.

24 feb. 2017, 08:44
Adio, două echipe în Liga Campionilor. România stă foarte prost în clasamentul coeficienţilor, după eliminarea Astrei

România a început acest sezon al cupelor europene pe locul 15 în clasamentul coeficienţilor, poziţie care permitea Ligii 1 să trimită două echipe în preliminariile Champions League şi trei în Europa League. Între timp, din cauza performanţelor slabe ale formaţiilor noastre, am fost devansaţi de Croaţia şi Austria.

Mai mult decât atât, ţara noastră riscă să mai cadă un loc în clasament, în dauna Danemarcei. FC Copenhaga s-a calificat în optimile Europa League, după ce a trecut de Ludogoreţ şi în funcţie de performanţele viitoare, nordicii ar putea depăşi România. Danemarca are un cofeicient total de 23,500, în timp ce coeficientul nostru este 24,350.

Noua poziţie pe care o ocupă România în clasamentul coeficienţilor, a 17-a, nu ne permite să trimitem decât patru echipe în preliminariile cupelor europene: una în Champions League (campioana) şi trei în Europa League (câştigătoarea Cupei, locul 2 şi locul 3). Astfel, sezonul 2017/2018 va fi ultimul în care România va avea două echipe în preliminariile Ligii Campioniloor.

Cum au participat echipele româneşti la coeficientul de ţară în acest sezon:

1. Astra – 9 puncte
2. Steaua – 6,5 puncte
3. CSMS Iaşi – 0,5 puncte
4. Viitorul Constanţa – 0,5 puncte
5. Pandurii – 0 puncte

TOP COEFICIENŢI UEFA: