Adio, parcări dificile! Mașina pliabilă va fi lansată în toată lumea. Iată cum arată și cu cât se vinde

Găsirea unui loc de parcare poate să-ți dea o mulțime de bătăi de cap, mai ales în traficul din Capitală. Tocmai ca să rezolve această problemă un producător din Israel a venit cu o soluție inedită: mașina pliabilă.

28 feb. 2024, 17:44
Adio, parcări dificile! Mașina pliabilă va fi lansată în toată lumea. Iată cum arată și cu cât se vinde

Parcările dificile vor fi de domeniul trecutului, promite producătorul israelian City Transformer. Vehiculul, care va fi pliabil, se va conduce fix ca o mașină, dar șoferii îl vor putea parca la fel ca pe o bicicletă. Cu o lățime de doar 138 de centimetri, vehiculul complet electric CT-2 funcționează în diferite moduri pentru a se extinde și a se micșora în dimensiune până la doar 97 de centimetri, permițându-i să se încadreze într-un spațiu de parcare strâmt sau pe o străduță îngustă.

Citește și Interceptări DNA. Polițiști examinatori, trimiși în judecată de DNA după ce au fost prinși luând șpagă de la aspiranții la statutul de conducători auto. Banii înveliți în șervețel, dosiți sub punga cu sărățele: „Când meri la gagici, tăt așa emoții ai?”

Cei care vor să meargă cu viteză nu-și vor putea satisface această nevoie fiindcă mașina nu depășește 55 mph în cinci secunde, fiind mai lentă decât alte vehicule electrice. CT-2 are o autonomie de 120 până la 178 kilometri înainte de a avea nevoie de reîncărcare, iar compania s-a lăudat că vehiculul oferă un „mod de viață urban mai curat, mai inteligent” prin „reducerea emisiilor de carbon și poluării fonice”.

City Transformer urmează să lanseze această mașină în toată lumea în luna iulie, cu un preț de 16.000 de euro, adică cam cât costă un Logan nou. CT-2 este însă disponibilă pentru precomandă în întreaga lume cu un avans de doar 150 de euro. ”În agitatul domeniu al mobilității urbane, City Transformer este un pionier, rupând convențiile și remodelând modul în care percepeți mașinile și impactul lor asupra lumii”, a declarat compania.

Prin utilizarea materialelor durabile, compania a declarat că CT-2 lasă o „amprentă mai blândă pe planetă” și este conștientă de mediu datorită dimensiunii sale mai mici pentru a ajuta orașele să „detoxifieze transportul”. „CT-2 va fi un factor de schimbare, nu doar în mobilitate, ci și în toate aspectele vieții comunitare urbane”, a declarat Eyal Cremer, directorul de design al City Transformer. „Va elibera timpul nostru, va elibera mințile noastre și va elibera orașele noastre, recuperând spațiul lor public înapoi pentru oameni”, a încheiat Cremer.

Citește și Schimbări la Wizz Air. Cât de mare trebuie să fie bagajul de mână și ce nu au voie pasagerii să introducă în el