Adio, PMB! Pe cine va susține PSD la Primăria Capitalei, după ieșirea din scenă a Gabrielei Firea

Gabriela Firea nu va mai putea beneficia de susținerea PSD pentru Primăria Capitalei, ca urmare a prejudiciilor de imagine rezultate pe fondul scandalului „Azilele Groazei". Astfel, social-democrații trebuie să apeleze la variantele de back-up.

17 iul. 2023, 22:22
Adio, PMB! Pe cine va susține PSD la Primăria Capitalei, după ieșirea din scenă a Gabrielei Firea
Gabriela Firea

După scoaterea din schemă a Gabrielei Firea de pe prima scenă politică, pe fondul scandalului „Azilele Groazei”, PSD va trebui să se reorienteze pentru candidatul pe care-l va susține la Primăria Capitalei.

Surse din interiorul PSD susțin că deja au fost identificați principalii candidați care l-ar putea învinge pe Nicușor Dan, primarul în exercițiu.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 ar putea beneficia de susținerea PSD pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale din 2024, susține PRO TV.

Cine îi va lua locul la Ministerul Familiei

Provocat să comenteze despre potențialul candidat la Primăria Capitalei, Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, a preferat să nu înainteze vreun nume.

Gabriela Firea, principalul vinovat pentru nenorocirile din „azilele groazei”, și-a depus demisia săptămâna trecută. În locul Gabrielei Firea ar urma să vină Natalia Intotero la Ministerul Familiei. Intotero a mai fost ministru în Guvernul PSD, pe vremea lui Liviu Dragnea, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Ce condiție i-ar fi pus Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu, pentru a-și da demisia

Pentru a ieși din politica mare prin demisie, Gabriela Firea l-ar fi condiționat pe Marcel Ciolacu: l-ar fi provocat pe liderul PSD să-i garanteze fostului primar un loc de europarlamentar.

Parlamentul European este „locul călduț” în care se refugiază de regulă „dinozaurii politici” cu prejudicii de imagine, care au servit fidel partidele. Printre politicienii uitați de electorat, care au ajuns la Bruxelles, se numără Vasile Blaga (PDL, PNL), Cristian Bușoi (PNL) și alții.