Adio spectacol aviatic. Parada de 1 Decembrie, fără tunuri şi avioane

Anul acesta românii vor sărbători doar "cu trup şi suflet" Ziua Naţională, căci autorităţile nu îşi mai permit să ne ofere spectacolul defilării blindatelor sau show-ul aviatic.

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 13:52
Adio spectacol aviatic. Parada de 1 Decembrie, fără tunuri şi avioane

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, sâmbătă, la o manifestare prilejuită de Ziua Armatei României, că parada de 1 Decembrie se va ține cu certitudine, dar că, în lipsa fondurilor, nu va avea o amploare deosebită.

„O să fim în stradă, venerăm, vom respecta ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională, ziua pentru care mulți au sângerat, dar, dacă ne uităm puțin în istorie, la 1 Decembrie 1918, armata română nu a intrat în Transilvania de atunci, ci la zece zile după aceea, ca să nu se considere că voința românilor, prin referendumul de la Alba Iulia, a fost impusă de către armată”, a ținut să precizeze ministrul Apărării.

Întrebat dacă nu vor mai fi folosite avioane și tancuri la paradă, demnitarul a răspuns afirmativ. „Avioanele vor sta pe locurile lor. Costurile sunt foarte mari. Un tanc consumă 3,3 litri de motorină pe kilometru”, a subliniat Dobrițoiu. „Vă dați seama că vor fi militarii cu sufletele, cu conştiința curată, cu toată patima, cu tot focul lor, toată dragostea lor de țară acolo, la Arcul de Triumf”, a comentat ministrul Apărări.