Adjunctul consilierului în probleme de securitate naţională al Casei Albe a demisionat

Matt Pottinger, a demisionat în urma răspunsului lui Donald Trump la protestele de miercuri ale susţinătorilor lui, acesta continuând să susţină cu tărie că alegerile prezidenţiale au fost fraudate masiv, lucru ce nu i-a liniştit deloc pe protestatari.

07 ian. 2021, 10:03
Adjunctul consilierului în probleme de securitate naţională al Casei Albe a demisionat

Adjunctul consilierului în probleme de securitate naţională al Casei Albe le-a spus membrilor echipei că sunt puţine lucruri pentru el de luat în considerare, decizia fiind una fermă şi definitivă, scrie News.ro. Informaţia a fost confrimată de o persoană apropiată lui Pottinger.

CNN a precizat miercuri noapte că mai mulţi dintre principalii consilieri ai lui Trump, inclusiv Robert O’Brien, consilier pe probleme de securitate naţională, şi Chris Liddell, adjunctul şefului de Cabinet, iau în considerare demisia.

Stephanie Grisham, şefa de cabinet a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, şi-a prezentat miercuri demisia, în urma protestelor violente de la Capitoliu.

Adjunctul consilierului în probleme de securitate naţională al Casei Albe a demisionat

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, transmite Reuters şi dpa.

Citeşte şi: Femeia împușcată în timp ce se afla în Capitoliu a murit. Alte trei decese în timpul violenţelor