Femeia împușcată în timp ce se afla în Capitoliu a murit. Alte trei decese în timpul violenţelor

SUA se află în pragul războiului civil. Susținătorii lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului, iar autoritățile nu au reușit să oprească valul de persoane violente.

07 ian. 2021, 00:58

UPDATE.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, transmite Reuters şi dpa.

UPDATE. Femeia împușcată în timp ce se afla în Capitoliu a murit. Trei persoane au decedat din cauza unor ”urgenţe medicale” în timpul violenţelor care au avut loc miercuri în zona Capitoliului, a anunţat şeful Poliţiei Districtului Columbia, Robert Contee, citat de CNN. Acestora li se adaugă femeia care a fost împuşcată în clădirea Capitoliului şi care a decedat la spital.
Contee nu a precizat dacă aceste persoane s-au numărat printre cele care au intrat în clădirea Capitoliului. Este vorba despre o femeie şi despre doi bărbaţi.

Serviciile de urgenţă din district au transportat mai multe persoane rănite sau cu probleme medicale, unele cu afecţiuni cardiace, altele cu fracturi multiple, dar oficialităţile nu au putut preciza dacă vreuna dintre acestea se numără printre cei decedaţi.

De asemenea, cel puţin 14 membri ai Poliţiei Metropolitane au fost răniţi. Doi au fost internaţi la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în mulţime, iar celălalt a fost lovit în faţă de un proiectil.

Potrivit autorităților, cinci arme de foc au fost găsite la protestatari. Aproximativ 20 de persoane au fost reținute până în acest moment.

Un bărbat de 24 de ani care urca pe schelele din fața clădirii Capitoliului se află în stare critică.  A fost dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale, anunță CNN.

Știre inițială

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au pătruns înarmaţi în clădirea Capitoliului, chiar  în momentul în care îşi desfăşura lucrările pentru valida victoria lui Joe Biden.

Au fost trase focuri de arme între protestatari şi forţele de ordine. O femeie ar fi fost împușcată în piept și s-ar afla în stare critică. S-ar fi întâmplat în timpul ciocnirilor din interiorul clădirii Capitoliului. Victima este tratată în acest moment de medici după ce a suferit răni grave în urma împuşcăturilor.

În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat a fost și ea ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului, potrivit CNN.

Donald Trump a scris un mesaj pe Twitter, după ce susţinătorii săi au intrat înarmaţi în Capitoliu.

„Cer tuturor susţinătorilor aflaţi la Capitoliul SUA să fie paşnici. Fără violenţă! Ţineţi minte, noi suntem partidul legii şi ordinii – respectaţi legea şi bărbaţii şi femeile în uniformă. Vă mulţumesc”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Cu puțin timp în urmă, tot Trump l-a criticat pev ice-preşedintele său, Mike Pence, are anunţase că nu se va opune certificării victoriei lui Joe. Biden

„Mike Pence nu a avut curajul de a face ceea ce ar fi trebuit făcut pentru a proteja țara noastră și Constituția noastră”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter.

Citiți și Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”

Citiți și Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO


loading...