Adjunctul Poliţiei Capitalei, REŢINUT pentru luare de mită

Adjunctul Poliției Capitalei, Roberto Ababei, a fost reținut, miercuri seară, de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta este suspectat că a luat mită 10.000 de euro de la administratorii unei firme care fusese controlată, promiţând că va interveni în sprijinul acestora la poliţişti de la Economic.

14 oct. 2015, 19:01
Adjunctul Poliţiei Capitalei, REŢINUT pentru luare de mită

Adjunctul Poliției Capitalei, Roberto Ababei, va fi dus, joi, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, potrivit unui comunicat emis de DNA. Ababei a fost audiat, miercuri, la DNA, într-un dosar în care este suspectat de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada 14 iulie – 6 august 2015, Roberto – Ştefan Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, în mod direct şi pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală 13.000 euro (în două tranşe 3.000 respectiv 10.000 euro) şi produse alimentare, lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală, săvârşite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

De asemenea, în acelaşi context, Ababei le-a creat persoanelor respective impresia că are influenţă şi asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Capitalei care conduce, îndrumă şi controlează activitatea serviciului anterior menţionat, promiţând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcţionarii publici din cadrul DGPMB să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activităţile cu privire la infracţiunile faţă de care se desfăşurau cercetări.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Roberto Ababei este director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2.


loading...
Partenerii noștri