Adjunctul şefului grupului Wagner, ucis de luptătorii unităţii speciale ucrainene Hort

Rusia îi implică activ în războiul împotriva Ucrainei pe mercenarii din Grupul „Wagner”, care recrutează din ce în ce mai mulţi membri condamnaţi pentru grave infracţiuni cu violenţă, chiar şi omoruri.

29 oct. 2022, 15:44
Adjunctul şefului grupului Wagner, ucis de luptătorii unităţii speciale ucrainene Hort

Antrenamentul de luptă al mercenarilor Wagner rămâne la un nivel destul de scăzut, ceea ce provoacă pierderi importante de efectiv. Un alt grup Wagner a fost lichidat de luptătorii unității speciale Hort. Printre ocupanții lichidați, a fost găsit chiar adjunctul șefului de stat major al mercenarilor, au informat apărătorii ucraineni pe Telegram.

În timpul executării misiunii de luptă, luptătorii Unității speciale Hort s-au ciocnit cu un grup de luptători PMC Wagner în luptă apropiată, se precizează pe pagina de Facebook a unității speciale.

În comunicat se arată că unul din adjuncții grupării paramilitare Wagner, al cărui nume nu este făcut public, împreună cu alți 200 de ”wagnerieni” au fost uciși în luptă.

”Unitatea de luptă a trimis în iad întregul grup inamic. Adjunctul șefului de stat major al Grupării Wagner a fost identificat printre cei două sute de wagnerieni. În plus, apărătorii noștri au capturat arma acestui ocupant foarte mort – un AK-12. Această mitralieră a fost adoptată de către armata inamicului în 2018”, se mai notează în cumunicatul Hort.

Citeşte şi: Rusia somează SUA să-şi retragă armele nucleare „tactice” din Europa şi să înceteze testarea lor în exerciţii comune sub egida NATO

În cazul în care informația se va confirma, pierderea celor 200 de mercenari ar fi o lovitură serioasă pentru șeful Wagner, Evgheni Prigojin.

Acesta și-a asumat conducerea de facto a operațiunilor din zona localității Bahmut (punct cheie, situat la granița dintre regiunile Donețk și Luhansk) și încearcă să-i demonstreze lui Putin că structura condusă de el este mai eficientă decât Armata rusă.

Unitatea cu destinație specială Hort a fost creată în 2014 pe baza asociațiilor de veterani ai forțelor speciale ucrainene și a organizațiilor de securitate publică și are scopul de a asigura integritatea teritorială a Ucrainei și de a proteja securitatea și ordinea internă.

Prizonierii recrutați de Prigojin pentru războiul împotriva Ucrainei, care s-au răzgândit în ultimul moment și vor să se întoarcă în coloniile lor, sunt împușcați de reprezentanții Wagner.

În mass-media apar tot mai multe informații că Evgheni Prigojin, șeful Grupului Wagner, este nemulțumit de mersul războiului din Ucraina și pledează pentru măsuri mai dure din partea Kremlinului. El este susținut de șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, care solicită Moscovei să atace centrele de decizie din Kiev. Este evident că situația de pe frontul ruso-ucrainean va determina în mare măsură echilibrul de putere în guvernul rus.

Citeşte şi: Kievul se confruntă cu întreruperi ale curentului electric „fără precedent” după bombardamentele ruseşti