Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a activat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, pe fondul avertizării hidrologice

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Argeș-Vedea a activat, miercuri, Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, pe fondul avertizării hidrologice Cod galben.

19 apr. 2017, 10:35
Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a activat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, pe fondul avertizării hidrologice

„Județul Argeș se află sub atenționarea hidrologică Cod galben, referitoare la scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. (…) Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vedea — bazin superior și Neajlov — afluenți bazin superior și mijlociu”, se arată într-un comunicat al ABA Argeș-Vedea.

Conform aceleiași surse, odată cu activarea Centrului Operativ pentru Situații de Urgență a fost dublat personalul de tură al Dispeceratului de Gospodărire a Apelor și a intrat în permanență la sediu personalul serviciului Prognoză Bazinală Hidrologie și Hidrogeologie. De asemenea, au fost înștiințate comitetele locale pentru situații de urgență să asigure decolmatarea șanțurilor și rigolelor, a podurilor și podețelor, în vederea asigurării secțiunilor de scurgere a apei.

„Specialiștii din cadrul ABA Argeș-Vedea monitorizează permanent evoluția fenomenelor pe toate cursurile de râu și în lacurile de acumulare. De asemenea, sunt monitorizate toate punctele critice pe cursurile de râu și sunt supravegheate lucrările hidrotehnice din administrare, pentru intervenția de urgență acolo unde este cazul”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit datelor ABA Argeș-Vedea, în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic aflat în administrare este stocat un volum de apă de 425 de milioane de metri cubi, reprezentând 57,2% din capacitatea de retenție.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: 24 de ore de ploi în CAPITALĂ. VREME rea în Bucureşti până duminică