Administraţia Penitenciarelor vrea introducerea unor sisteme de bruiere a telefoanelor mobile

Publicat: Marţi, 13 August 2013 14:47 // Actualizat: Marţi, 13 August 2013 15:15 // Sursa: RTV.net

Administraţia Naţională a Penitenciarelor propune introducerea, în 20 de închisori din ţară, a unor sisteme de bruiere a telefoanelor mobile, potrivit România TV. Asta după ce în ultimii ani peste 50.000 de telefoane au fost folosite ilegal de către deţinuţi. Puşcăriaşii au reuşit, ca din spatele gratiilor, să coordoneze adevărate grupări infracţionale.

Foto: RTV.NET

Telefoanele deţinute ilegal sunt folosite de cele mai multe ori pentru coordonarea din spatele gratiilor a grupărilor infracţionale. De exemplu, înşelăciunile prin metoda "accidentul" au devenit tot mai populare în rândul infractorilor. Mulţi dintre ei îşi sunau victimele chiar din spatele gratiilor şi au reuşit, cu ajutorul complicilor, să câştige sute de mii de euro.

Din 2008 şi până în 2013, peste 56.000 de telefoane mobile au fost introduse ilegal în penitenciare cu ajutorul rudelor sau a persoanelor oficiale (avocaţi sau poliţişti), dar şi cu ajutorul persoanelor din penitenciare. Acesta este şi motivul pentru care Administraţia Naţională a Penitenciarelor a propus acest proiect, proiect care ar costa 10.000 de euro pentru o unitate cu 1.500 de deţinuţi.

CITEŞTE ŞI: Sandu Geamănu are cont de Facebook în închisoare. Îşi arată muşchii şi vorbeşte cu prietenii

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 sep 10:43
Votează email 0 email
...type="text/javascript"> Descinderi la Penitenciarul Bacău pentru destructurarea unei reţele care introducea telefoane mobile în închisoare. Capul reţelei se pare că este chiar preotul penitenciarului. Asupra lui au fost găsite telefoane şi bani. ...
17 aug 21:13
...din ţară, a unor sisteme de bruiere a telefoanelor mobile, potrivit România TV. Asta după ce în ultimii ani peste 50. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H