Administraţia Prezidenţială explică de ce vrea să cumpere un sistem de irigaţii la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a oferit explicaţii privind cheltuielile legate de implementarea unui sistem de irigaţii la Palatul Cotroceni şi privind renovarea unei clădiri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

18 mart. 2016, 11:16
Administraţia Prezidenţială explică de ce vrea să cumpere un sistem de irigaţii la Cotroceni

Administrația Prezidențială arată că realizarea unui sistem modern de irigații pentru spațiile verzi din parcul Complexului Cotroceni va reduce costurile legate de consumul de energie electrică.

Implementarea unui sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ţinând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 şi utilizează cantitaţi foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează şi costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcţiune a hidranţilor utilizaţi în prezent„, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Mai mult, precizează sursa, realizarea unui sistem modern de udare a vegetaţiei, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei şi micşorarea cantităților de apă utilizate.

În ceea ce priveşte reabilitarea/modernizarea unui corp de clădire situat în cadrul Complexului Cotroceni, construit după anul 1980, acesta a fost utilizat în perioada 1991-2013 de către Serviciul de Protecţie şi Pază ca spaţiu pentru vestiare şi cazare personal, până la construirea unui sediu propriu, în anul 2013„, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Proiectul de modernizare/reabilitare a clădirii respective prevede transformarea unor spaţii cu destinaţie anterioară de sală de sport şi spaţiu de recreere – aşa cum apare în caietul de sarcini publicat pe site-ul Sistemului electronic de achiziţii publice, în spaţii de birouri şi de depozitare. Drept urmare, la finalizarea proiectului, în corpul de clădire menţionat, nu vor exista spaţii de recreere sau sală de sport, ci doar spaţii funcţionale pentru activitatea administrativă a instituţiei prezidenţiale.