Administratorul unei brutării din Buzău, care la începutul pandemiei a donat spitalului 40.000 de euro, a murit de COVID-19

Trei decese provocate de coronavirus au fost înregistrate în Buzău în ultimele 24 de ore. E vorba despre o pacientă de 59 de ani şi doi bărbaţi turci. Unul dintre ei era administratorul unei brutării din Buzău.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 13:17
Administratorul unei brutării din Buzău, care la începutul pandemiei a donat spitalului 40.000 de euro, a murit de COVID-19

Ekber Merkit, în vârstă de 59 de ani, a fost confirmat cu coronavirus şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu grave probleme respiratorii. Apoi, a fost transferat la Spitalul Judeţean Ilfov, unde şi-a pierdut viaţa. Brutarul avea şi alte afecţiuni: diabet zaharat, hipertensiune arterială şi obezitate.

Bărbatul administra afacerea din domeniul panificaţiei împreună cu fratele său. La începutul pandemiei, societatea lor a donat suma de 40.000 de euro către Spitalul Judeţean Buzău pentru achiziţionarea unui aparat de respirat, potrivit Adevărul.

Pe lângă brutar, a mai murit un bărbat de 88 de ani, care s-a prezentat la spital cu probleme neurologice.

De asemenea, încă o femeie de 59 de ani şi-a pierdut viaţa din cauza infecţiei cu coronavirus. Avea probleme respiratorii grave şi suferea de obezitate morbidă şi diabet zaharat.