Admitere Academia de Politie 2023. Calendarul probelor la fiecare facultate. Unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor

Noul regulament pentru admiterea la studiile de licenta de la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, pentru anul universitar 2023-2024, a fost publicat pe site-ul instititiei de invatamant.
Filip Stan
29 mart. 2023, 09:10
Admitere Academia de Politie 2023. Calendarul probelor la fiecare facultate. Unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează, în 2023, concurs de admitere pentru studii universitare de licență. Astfel, anul acesta, în vară, se va organiza concurs de admitere la Facultatea de Politie (in domeniul de licenta ,,Stiinte militare, informatii si ordine publica”, specializarea „Ordine si siguranta publica”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), invatamant cu frecventa si invatamant cu frecventa redusa; in domeniul de licenta ,,Drept”, specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), invatamant cu frecventa si invatamant la distanta) și la Facultatea de Pompieri (in domeniul de licenta ,,Ingineria instalatiilor”, specializarea „Instalatii pentru constructii-Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), invatamant cu frecventa).

Pentru Admiterea la Academia de Politie 2023, forma de invatamant cu frecventa, programele de studii „Drept”, „Ordine si siguranta publica” si „Instalatii pentru constructii – Pompieri”, pot participa absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat sau echivalenta, precum si absolventii studiilor efectuate in strainatate si recunoscute de catre directiile de specialitate din cadrul M.Ed.

Pentru specializarile „Drept”, „Ordine si siguranta publica” si „Instalatii pentru constructii – Pompieri”, candidatii pot participa la concursul de admitere la o singura specializare/program de studii universitare de licenta din cadrul unei singure facultati.

Citește și: Eliminarea examenului de admitere la liceu şi Evaluarea Națională cu cinci probe, propuse de Consiliul Economic și Social

 

Admitere Academia de Politie 2023. Unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor

Candidatii care, in perioada studiilor liceale au obtinut distinctii (premiile I, II, III, mentiune) la olimpiadele scolare nationale recunoscute de Ministerul Educatiei (denumit in continuare M.Ed.) la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunostintelor pentru facultatile la care se inscriu, beneficiaza de dreptul de a se inscrie, fara sustinerea probelor scrise de evaluare a cunostintelor, pe locurile finantate de la bugetul de stat, daca au fost declarati „apt” si, dupa caz, „promovat” (au indeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice si la examinarea medicala si indeplinesc celelalte conditii legale si criterii specifice pentru admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.

Citește și: ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Concurenţă mare, sunt doar 816 locuri la nivel naţional

Candidatii care, in perioada studiilor liceale au obtinut distinctii (premiile I, II, III, mentiune) la olimpiadele scolare internationale recunoscute de M.Ed. beneficiaza de dreptul de a se inscrie, fara sustinerea probelor scrise de evaluare a cunostintelor, pe locurile finantate de la bugetul de stat, daca au fost declarati „apt” si, dupa caz, „promovat” (au indeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice si la examinarea medicala si indeplinesc celelalte conditii legale si criterii specifice pentru admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.

Copiii politistilor/personalului militar ranit sau decedat intr-un accident de munca ori decedat ca urmare a participarii la actiuni militare, misiuni si operatii sau copiii militarilor invalizi si a civililor invalizi care, potrivit legii, au participat la actiuni militare, misiuni si operatii pe teritoriul sau in afara teritoriului Statului Roman, beneficiaza de dreptul de a se inscrie, fara sustinerea probelor scrise de evaluare a cunostintelor, pe locurile finantate de la bugetul de stat, daca au fost declarati „apt” si, dupa caz, „promovat” (au indeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice si la examinarea medicala si indeplinesc celelalte conditii legale si criterii specifice pentru admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.

Calendar admitere Academia de Politie 2023

Concursul de admitere se sustine in limba romana, cu exceptia probei de evaluare a cunostintelor la una dintre limbile straine (limba engleza, limba franceza, limba germana, limba spaniola, limba rusa).

Etapa I

18-24.08.2023 – Sustinerea probei de evaluare a performantei fizice

25.08.2023 – Afisarea listei candidatilor pentru sustinerea probelor scrise si repartitia acestora pe serii de concurs

Etapa a II-a – Probele scrise

29-30.08.2023 – Sustinerea probelor scrise

31.08.2023 – Afisarea rezultatelor provizorii la probele scrise

31.08-01.09.2023  – Depunerea contestatiilor la probele scrise – on-line la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”

02.09-03.09.2023 – Solutionarea contestatiilor la probele scrise (la sediul Academiei de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”) si afisarea ierarhizarii provizorii a candidatilor dupa probele scrise

Etapa a III-a
Examinarea medicala, inclusiv solutionarea contestatiilor

05-28.09.2023  – Candidatii cuprinsi in listele provizorii in categoria celor care au promovat proba scrisa dupa solutionarea contestatiilor se vor prezenta la unitatile de recrutare in vederea intocmirii fisei medicale. Transmiterea de catre unitatile de recrutare a concluziilor examinarii medicale.

29.09.2023  – Afisarea rezultatelor definitive ale candidatilor declarati ”ADMIS”

Etapa a IV-a

01.10.2023 – Prezentarea candidatilor declarati ”admis” in vederea inmatricularii, cu exceptia celor de la “frecventa redusa”
Calendar Admitere pentru Facultatea de Politie specializarea „DREPT”, forma de invatamant la distanta

– 04.09 – 07.09.2023 – Inscrierea candidatilor, On-line la adresa de email  [email protected]
– 08.09 – 12.09.2023 – Analiza dosare verificarea continutului documentelor de inscriere si validarea inscrierii de catre personalul desemnat din cadrul Centrului
– 13.09.2022 – Afisarea listei candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concurs
– 14.09 – 18.09.2023 – Analiza dosare candidati
– 19.09.2023  – Afisare rezultate provizorii
– 19.09 – 20.09.2023 – Depunerea contestatiilor
– 21.09.2023 – Solutionarea contestatiilor
– 22.09.2023 – Afisarea rezultatelor finale
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a publicat bibliografia şi tematica de concurs pentru studii universitare de licență la Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri.  Pentru bibliografie şi tematica Admitere Poliţie 2023.

1124-11882_Manuale_scolare_si_tematica_pentru_disciplinele_de_concurs

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Vești proaste pentru mulți români. WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane de la 1 iunie
Capital.ro
Cutremur în lumea tenisului. Anunț devastator despre Simona Halep
Playtech.ro
Petre Roman, făcut PRAF de fiica sa! Oana, dezvăluiri ŞOCANTE despre ce i-a făcut Mioarei şi ei
DailyBusiness
Se dau 20.000 de euro pentru fermieri! Condiția simplă pentru a lua banii
Adevarul
Sclavia, din nou la modă în România. „Este atât de sumbru și de macabru modul în care se întâmplă lucrurile”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Adrian Minune, momente de cumpănă în căsnicie. Ce spune despre divorț
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Cu ce se ocupă fiul lui Radu Mazăre, de fapt. Răducu are o afacere care îi umple conturile de bani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Primele declarații ale mamei Raisei, fetița găsită decedată într-o râpă: „Verişorul de 15 ani nu a acţionat singur” Autoritățile au reținut principalul suspect în acest caz
Capital.ro
AUSTRIA decide soarta României. Vine FALIMENTUL unei mari companii
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Destinul astral remarcabil al Kate Middleton: Prințesa de Wales care a cucerit lumea cu eleganță, curaj și determinare
MediaFlux
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'