Admitere Academia de Politie 2023. Calendarul probelor la fiecare facultate. Unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor

Noul regulament pentru admiterea la studiile de licenta de la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, pentru anul universitar 2023-2024, a fost publicat pe site-ul instititiei de invatamant.

29 mart. 2023, 09:10
Admitere Academia de Politie 2023. Calendarul probelor la fiecare facultate. Unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează, în 2023, concurs de admitere pentru studii universitare de licență. Astfel, anul acesta, în vară, se va organiza concurs de admitere la Facultatea de Politie (in domeniul de licenta ,,Stiinte militare, informatii si ordine publica”, specializarea „Ordine si siguranta publica”, cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile), invatamant cu frecventa si invatamant cu frecventa redusa; in domeniul de licenta ,,Drept”, specializarea „Drept”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), invatamant cu frecventa si invatamant la distanta) și la Facultatea de Pompieri (in domeniul de licenta ,,Ingineria instalatiilor”, specializarea „Instalatii pentru constructii-Pompieri”, cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile), invatamant cu frecventa).

Pentru Admiterea la Academia de Politie 2023, forma de invatamant cu frecventa, programele de studii „Drept”, „Ordine si siguranta publica” si „Instalatii pentru constructii – Pompieri”, pot participa absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat sau echivalenta, precum si absolventii studiilor efectuate in strainatate si recunoscute de catre directiile de specialitate din cadrul M.Ed.

Pentru specializarile „Drept”, „Ordine si siguranta publica” si „Instalatii pentru constructii – Pompieri”, candidatii pot participa la concursul de admitere la o singura specializare/program de studii universitare de licenta din cadrul unei singure facultati.

Citește și: Eliminarea examenului de admitere la liceu şi Evaluarea Națională cu cinci probe, propuse de Consiliul Economic și Social

 

Admitere Academia de Politie 2023. Unii candidați pot fi admiși fără susținerea examenelor

Candidatii care, in perioada studiilor liceale au obtinut distinctii (premiile I, II, III, mentiune) la olimpiadele scolare nationale recunoscute de Ministerul Educatiei (denumit in continuare M.Ed.) la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunostintelor pentru facultatile la care se inscriu, beneficiaza de dreptul de a se inscrie, fara sustinerea probelor scrise de evaluare a cunostintelor, pe locurile finantate de la bugetul de stat, daca au fost declarati „apt” si, dupa caz, „promovat” (au indeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice si la examinarea medicala si indeplinesc celelalte conditii legale si criterii specifice pentru admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.

Citește și: ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Concurenţă mare, sunt doar 816 locuri la nivel naţional

Candidatii care, in perioada studiilor liceale au obtinut distinctii (premiile I, II, III, mentiune) la olimpiadele scolare internationale recunoscute de M.Ed. beneficiaza de dreptul de a se inscrie, fara sustinerea probelor scrise de evaluare a cunostintelor, pe locurile finantate de la bugetul de stat, daca au fost declarati „apt” si, dupa caz, „promovat” (au indeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice si la examinarea medicala si indeplinesc celelalte conditii legale si criterii specifice pentru admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.

Copiii politistilor/personalului militar ranit sau decedat intr-un accident de munca ori decedat ca urmare a participarii la actiuni militare, misiuni si operatii sau copiii militarilor invalizi si a civililor invalizi care, potrivit legii, au participat la actiuni militare, misiuni si operatii pe teritoriul sau in afara teritoriului Statului Roman, beneficiaza de dreptul de a se inscrie, fara sustinerea probelor scrise de evaluare a cunostintelor, pe locurile finantate de la bugetul de stat, daca au fost declarati „apt” si, dupa caz, „promovat” (au indeplinit baremul minimal de promovare), la proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice si la examinarea medicala si indeplinesc celelalte conditii legale si criterii specifice pentru admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.

Calendar admitere Academia de Politie 2023

Concursul de admitere se sustine in limba romana, cu exceptia probei de evaluare a cunostintelor la una dintre limbile straine (limba engleza, limba franceza, limba germana, limba spaniola, limba rusa).

Etapa I

18-24.08.2023 – Sustinerea probei de evaluare a performantei fizice

25.08.2023 – Afisarea listei candidatilor pentru sustinerea probelor scrise si repartitia acestora pe serii de concurs

Etapa a II-a – Probele scrise

29-30.08.2023 – Sustinerea probelor scrise

31.08.2023 – Afisarea rezultatelor provizorii la probele scrise

31.08-01.09.2023  – Depunerea contestatiilor la probele scrise – on-line la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”

02.09-03.09.2023 – Solutionarea contestatiilor la probele scrise (la sediul Academiei de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”) si afisarea ierarhizarii provizorii a candidatilor dupa probele scrise

Etapa a III-a
Examinarea medicala, inclusiv solutionarea contestatiilor

05-28.09.2023  – Candidatii cuprinsi in listele provizorii in categoria celor care au promovat proba scrisa dupa solutionarea contestatiilor se vor prezenta la unitatile de recrutare in vederea intocmirii fisei medicale. Transmiterea de catre unitatile de recrutare a concluziilor examinarii medicale.

29.09.2023  – Afisarea rezultatelor definitive ale candidatilor declarati ”ADMIS”

Etapa a IV-a

01.10.2023 – Prezentarea candidatilor declarati ”admis” in vederea inmatricularii, cu exceptia celor de la “frecventa redusa”
Calendar Admitere pentru Facultatea de Politie specializarea „DREPT”, forma de invatamant la distanta

– 04.09 – 07.09.2023 – Inscrierea candidatilor, On-line la adresa de email  [email protected]
– 08.09 – 12.09.2023 – Analiza dosare verificarea continutului documentelor de inscriere si validarea inscrierii de catre personalul desemnat din cadrul Centrului
– 13.09.2022 – Afisarea listei candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concurs
– 14.09 – 18.09.2023 – Analiza dosare candidati
– 19.09.2023  – Afisare rezultate provizorii
– 19.09 – 20.09.2023 – Depunerea contestatiilor
– 21.09.2023 – Solutionarea contestatiilor
– 22.09.2023 – Afisarea rezultatelor finale
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a publicat bibliografia şi tematica de concurs pentru studii universitare de licență la Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri.  Pentru bibliografie şi tematica Admitere Poliţie 2023.

1124-11882_Manuale_scolare_si_tematica_pentru_disciplinele_de_concurs