ADMITERE FACULTATE 2012. Universităţile vin cu oferte tentante pentru a atrage studenţi

Dezastrul de la bac dă fiori universităţilor. Multe facultăţi riscă să rămână fără noi studenţi din cauza numărului mic de absolvenţi de liceu. De luni au început înscrierile la multe facultăţi, care vin cu oferte tentante pentru candidaţi.

RomaniaTV.net
09 iul. 2012, 09:16
ADMITERE FACULTATE 2012. Universităţile vin cu oferte tentante pentru a atrage studenţi

Universităţile, de stat sau particulare, caută tot felul de metode pentru a atrage studenţi, în condiţiile în care şi în acest an promovabilitatea a fost una scăzută la Bacalaureat.

Una dintre metodele prin care universităţile încearcă să atragă studenţi este organizarea de meditaţii gratuite. Este cazul Universităţii Politehnice Bucureşti, care a început organizarea de astfel de cursuri încă din aprilie. De asemenea, studenţii pot beneficia şi de o reducere cu 10% la taxa de înscriere, pe baza unei preînscrieri online.

Universităţile particulare vin cu oferte şi mai tentante.

La Spiru Haret, de exemplu, copiii care provin din familii de pensionari, şomeri sau cadre didactice nu plătesc taxă de înscriere pentru admitere.

La Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad nu se percep taxe de înscriere, iar tinerii au şi reduceri la masă şi cazare în campusul universitar. Mai mult, cei care provin din aceeaşi familie sau din familii de pensionari beneficiază de o reducere a taxei de şcolarizare pe tot parcursul anilor de studiu.

Dezastrul de la bacalaureat de anul trecut, care s-a repetat şi acum, a făcut ca multe dintre facultăţi să nu mai organizeze admitere pe bază de examen, ci să organizeze admiterea pe bază de dosar, după cum este cazul la Academia de Studii Economice.