ADMITERE FACULTATE 2015. Calendarul admiterii la Universitatea Bucureşti, ASE, Politehnică, SNSPA

ADMITERE FACULTATE 2015. Luni s-a dat startul înscrierii la admiterea de la mai multe facultăţi din Bucureşti. Concurenţa cea mai mare este la Academia de Studii Economice. Tineri din toată ţara s-au aşezat la coadă de la primele ore ale zilei, pentru a se înscrie la una dintre cele 11 facultăţi.

14 iul. 2015, 07:59
ADMITERE FACULTATE 2015. Calendarul admiterii la Universitatea Bucureşti, ASE, Politehnică, SNSPA

ADMITERE FACULTATE 2015 ASE. Zeci de tineri stau la coadă la Academia de Studii Economice din Capitală pentru a-şi depune dosarul de admitere la una dintre cele 11 facultăţi. Academia de Studii Economice din București are 3.000 de locuri finanțate de la buget și 2.600 cu taxă.

 

Cele mai căutate facultăţi de la ASE sunt Cibernetica, Statistica şi Informatica Economică, Finanţe Bănci, Contabilitate şi Informatică de Gestiune. În ultimii ani şi Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului este căutată de tineri. „Avem şi programe de studii universitare de licență pe care le predăm în limba engleză, care vin ca urmare a unei cerințe care a apărut în ultimii ani din partea unor companii multinaționale„, a declarat Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice București.

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Bucureşti. Înscrierile la Universitatea din Bucureşti se vor încheia pe data de 18 iulie, iar examenele de admitere se susţin în perioada 16-25 iulie, potrivit calendarului de admitere. Universitatea din Bucureşti are 4.445 de locuri la buget, la licenţă, cele mai multe fiind alocate facultăţilor de Litere şi Limbi şi Literaturi Străine (aproape 500 la fiecare).

Admiterea pe bază de examen se face la Facultatea de Drept, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Litere, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine la specializările Engleză, Franceză, Germană, Neerlandeză, Spaniolă, Arabă, Chineză, Japoneză, Traducere şi interpretare. De asemenea, admitere pe bază de examen se mai organizează şi la specializarea Psihologie de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică. În rest, admiterea se face pe baza mediei de la Bac şi a unui eseu motivaţional sau într-o formulă mixtă ce combină media de la Bac cu un test grilă de admitere.

Citeşte şi: Patru universităţi britanice vin la Bucureşti pentru interviuri cu admitere pe loc

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Politehnică din Bucureşti. Admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti se face pe bază de examen cu două probe la toate cele 15 facultăţi ale universităţii. Înscrierea la concursul de admitere este 100 de lei pentru toate facultăţile, iar taxa de şcolarizare este de 4.000 de lei.

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere se va efectua la secretariatele facultăţilor până la data de 18 iulie. Pe 20 iulie şi 21 iulie se va susţine concursul de admitere. Ora de începere a fiecărei probe scrise de concurs este 10:00 şi are durata de 3 ore.

Citeşte şi: Politehnica Bucureşti oferă cazare gratuită celor care vin să îşi depună dosarul

ADMITERE FACULTATE 2015 SNSPA. Examenul de admitere la Facultatea de Administraţie Publică se va susţine pe data de 24 iulie 2015. Examenul constă în susţinerea unei probe scrise. Media examenului de admitere se calculează astfel: 80% din nota obţinută la proba scrisa + 20% din media obtinută la examenul de bacalaureat.

Examenul de admitere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice se va da pe 19 iulie 2015. Concursul de admitere pentru specializările Comunicare şi relaţii publice şi Publicitate are loc simultan şi constă într-o singură probă scrisă, la alegerea candidatului, dintre următoarele discipline: Limba şi literatura română, Istorie, Psihologie, Economie.

Examenul de admitere la Facultatea de Management este programat pentru data de 18 iulie 2015. Concursul de admitere la Facultatea de Management constă într-o probă scrisă alcătuită dintr-un test-grilă, cu întrebări sau probleme dintr-o singură disciplină, la alegerea candidatului, din: Economie, Geografie, Istoria României, Limba Engleză sau Matematică. Media examenului de admitere se calculează astfel: 65% nota obţinută la examenul grilă, 35% media de la bacalaureat.

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. La Iaşi, cele 15 facultăţi ale Universităţii Alexandru Ioan Cuza aşteaptă 6.200 de studenţi. Facultatea de Informatică organizează pre-admitere pentru absolvenţii clasei a XI-a, ca să îşi asigure un bazin de selecţie din cei mai buni liceeni.

Citeşte şi: ADMITERE FACULTATE 2015. În Timişoara AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE. Vezi TAXE, specializări şi locuri disponibile

ADMITERE FACULTATE 2015 Universitatea Transilvania din Braşov. Universitatea Transilvania din Braşov are şi ea oferte noi: limba şi literatura chineză, precum şi ingineria biomaterialelor. Anul acesta sunt disponibile aici peste 10.000 de locuri, dintre care 3.000, cu subvenţie de la stat.

Citeşte şi: Topul celor mai căutate facultăţi. Vezi care sunt specializările vânate de angajatori