ADMITERE FACULTATE 2015. În Timişoara AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE. Vezi TAXE, specializări şi locuri disponibile

ADMITERE FACULTATE 2015. Emoţiile nu le dau pace elevilor. După ce au promovat cel mai important examen din viaţa lor, ei se pregătesc să devină studenţi. Universităţile din Timişoara a început deja să facă înscrieri. La Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" candidaţii au la dispoziţie câteva mii de locuri. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2015, 12:13
ADMITERE FACULTATE 2015. În Timişoara AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE. Vezi TAXE, specializări şi locuri disponibile

ADMITERE FACULTATE 2015. Cele patru universităţi de stat din Timişoara încep „vânătoarea” de boboci. Mii de locuri bugetate sunt disponibile pentru absolvenţii de liceu care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în acest an.

Vezi: ADMITERE FACULTATE 2015. Topul celor mai căutate facultăţi. Vezi care sunt specializările vânate de angajatori

  • Universitatea de Vest din Timişoara a început înscrierile în data de 6 iulie, acestea se desfăşoară până în 31 iulie.

Absolvenţii de liceu pot alege una din cele 11 facultăţi ale instituţiei, în care sunt disponibile 2.080 de locuri bugetate şi 3.500 de locuri în regim cu taxă, şi anume: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Potrivit pressalert.ro, din toamna acestui an vor funcţiona şi două specializări noi: Contabilitate şi informatică de gestiune, în limba germană, la Facultatea de Economie, şi Arte Decorative, la Facultatea de Arte şi Design.

VEZI AICI: Acte necesare şi care sunt taxele pentru admitere

  • Universitatea Politehnica din Timişoara scoate la concurs 2.280 de locuri bugetate pentru anul universitar următor, la cele zece facultăţi: Automatică şi Calculatoare, Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Construcţii, Electronică şi Telecomunicaţii, Electrotehnică şi Electroenergetică, Management în Producţie şi Transporturi, Mecanică, Inginerie Hunedoara, Ştiinţe ale Comunicării, Arhitectură şi Urbanism.

Înscrierea candidaţilor are loc în perioada 13 – 17 iulie, iar concursul de admitere este programat în data de 21 iulie.

Pentru formele de învăţământ ID şi IFR, înscrierea online va continua şi în perioada 26.07.2015 – ultima zi din perioada de înscriere aferentă sesiunii de admitere din luna septembrie, urmând ca finalizarea admiterii să se realizeze în conformitate cu metodologia de admitere pentru sesiunea Septembrie 2015.

VEZI AICI: Calendarul admiterii şi care sunt taxele pentru admitere

  • Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului are 1.490 de locuri disponibile pentru absolvenţii de liceu, dintre care 633 sunt bugetate, în cadrul a şase facultăţi: Agricultură, Horticultură şi Silvicultură, Management Agricol, Medicină Veterinară, Tehnologia Produselor Agroalimentare şi Zootehnie şi Biotehnologii.

Înscrierile se pot face în perioada 13 – 28 iulie.

VEZI AICI: Organizarea si desfasurarea admiterii

  • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a dat drumul la înscrieri tot în data de 6 iulie şi se desfăşoară până în 17 iulie. Candidaţii la dispoziţie 562 de locuri bugetate, dintr-un total de 1.440 de locuri.

Cele mai multe locuri finanţate de la bugetul de stat sunt la Facultatea de Medicină – 415, la Medicină Dentară sunt 82 de locuri, iar la Farmacie 65.

Concursul de admitere va avea loc în 21 şi 22 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2015. Patru universităţi britanice vin la Bucureşti pentru interviuri cu admitere pe loc

REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO: 66,41% dintre absolvenţi au promovat BAC 2015


loading...