ADMITERE FACULTATE 2019. Care sunt cele mai căutate universităţi şi specializări din România

Absolvenţii de liceu se pregătesc pentru înscrierile la facultăţi. Totodată, sâmbătă se afişează rezultatele finale de la bacalaureat în urma contestaţiilor. România TV vă prezintă care sunt cele mai căutate şi care sunt condiţiile de înscriere.

RomaniaTV.net
12 iul. 2019, 09:57
ADMITERE FACULTATE 2019. Care sunt cele mai căutate universităţi şi specializări din România

România are în prezent 93 de universități de stat și private acreditate la care absolvenții de Bacalaureat își pot depune dosarul. În funcție de facultăți, la admitere, se poate ține sau nu cont de media obținută la Bacalaureat, unele dintre acestea organizând examene scrise și orale pentru cei înscriși.

În funcţie de admitere, candidații pot fi repartizaţi pe locuri bugetate sau cu taxă. Pe primul loc în top este Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, unde absolventii pot alege din cele 21 de facultati. Admiterea la majoritatea specializărilor se face pe baza de concurs.

Pe locul doi este Universitatea Politehnica Bucureşti, specializarea Automatică si calculatoare. Înscrierea se face în perioada 15-20 iulie 2019, iar admiterea constă într-un examen la Algebră şi Elemente de Analiză Matematică şi Fizică.

Pe locul 3 se poziţionează Academia de Studii Economice, cea mai bună şi, în acelaşi timp, şi grea facultate fiind Cibernetica. La ASE se intră la unele facultăţi pe baza unei scrisori de intenţie.

Topul este completat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi şi de Universitatea din Bucuresti cu 93 de specializari în cele 19 facultati.