ADMITERE FACULTATE 2020. Fără examen de admitere la Medicină Veterinară Iaşi. Taxa de înscriere la facultăţile din USAMV, eliminată

Publicat: Miercuri, 13 Mai 2020 13:59 // Actualizat: Miercuri, 13 Mai 2020 14:03 // Sursa: romaniatv.net

ADMITERE FACULTATE 2020. Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) din Iaşi a decis eliminarea taxei de înscriere la admiterea din luna iulie pentru toate cele patru facultăţi din cadrul universităţii şi, de asemenea, a examenului pentru admiterea la Facultatea de Medicină Veterinară, transmite Agerpres.

Foto: ziaruldeiasi.ro

Astfel, absolvenţii de liceu care vor dori să se înscrie la una din cele patru facultăţi ale universităţii ieşene nu vor mai trebui să plătească taxă de înscriere. În anii anteriori, aceasta era 150 de lei pentru fiecare domeniu.

Prorectorul USAMV Iaşi, Costel Samuil, a declarat că s-a decis eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară din cauza pandemiei de coronavirus. Admiterea se va face pe baza notelor obţinute la Bacalaureat.

"Admiterea la toate domeniile facultăţilor USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Este vorba de nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%", a explicat Costel Samuil.

ADMITERE FACULTATE 2020. Când au loc înscrierile la facultăţile din cadrul USAMV Iaşi

În perioada 13 - 24 iulie se va desfăşura înscrierea candidaţilor pentru admiterea la licenţă, din sesiunea iulie, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină veterinară. În aceeaşi perioadă, vor avea loc înscrierile pentru Învăţământul la Distanţă la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Horticultură şi Zootehnie.

Citeşte şi Măsuri obligatorii pentru şcoli şi pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2020. Ce prevede Ordinul ministrului

În perioada 6 - 20 iulie, se va desfăşura înscrierea pentru studiile de masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură şi Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de către USAMV Iaşi este de 1.315, dintre care 850 sunt bugetate.

Înscrierile la USAMV Iaşi, indiferent de programul de studii şi de forma acestora, se pot face şi online, pe platforma universităţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
medicină veterinară taxă admitere facultate Universitate Iasi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H