Admitere facultate 2021. Universitatea din Bucureşti a scos la concurs peste 4.500 de locuri la buget

După afişarea notelor la Bacaureat 2021, cei mai mulţi absolvenţi de liceu se gândesc acum la ce facultate să se înscrie. Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.515 locuri bugetate.

06 iul. 2021, 13:20
Admitere facultate 2021. Universitatea din Bucureşti a scos la concurs peste 4.500 de locuri la buget

Admitere facultate 2021. Universitatea din București dă astăzi startul admiterii 2021. Cele 19 facultăți își așteaptă de candidații – absolvenți de bacalaureat și de studii de licență – pentru a aplica la unul sau mai multe dintre locurile oferite în cadrul programelor de licență și master ale UB.

Citeşte şi: Rezultate Bacalaureat 2021. Notele la Bac, făcute publice de Edu.ro. Cum s-au descurcat elevii claselor a XII-a anul acesta

Admitere facultate 2021. Pentru admiterea din acest an, majoritatea facultăților oferă viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și admitere. În plus, pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară în perioada 1 – 30 iulie 2021, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021. Fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus menționate, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Citeşte şi: Examenul Cambridge, preferat de elevii români în locul Evaluării Naţionale. Elevă: Plănuiesc să plec la o facultate de business în UK

 

Admitere facultate 2021. Universitatea din Bucureşti a scos la concurs peste 4.500 de locuri la buget

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.515 locuri bugetate, în timp ce, pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.350 de locuri bugetate.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 19 sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și 50 sunt dedicate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din București, în ceea ce privește studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere:

  • Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;
  • Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice, precum și al Facultății de Teologie Baptistă;
  • Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;
  • Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;
  • Admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept.

loading...