ADMITERE FACULTATE 2024. Admiterea la SNSPA se va face pe baza mediei de la Bacalaureat

Admiterea la facultate în 2024, la SNSPA, se simplifică enorm. Admiterea la programele de studii universitare de licenţă organizate de Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative se va realiza pe baza mediei examenului de Bacalaureat.

13 mart. 2024, 18:38
ADMITERE FACULTATE 2024. Admiterea la SNSPA se va face pe baza mediei de la Bacalaureat

ADMITERE FACULTATE 2024. SNSPA organizează admitere la studii universitare de licență și masterat în iunie și la studii universitare de doctorat în luna septembrie.

ADMITERE FACULTATE 2024. Candidații se vor putea înscrie în perioada 8 – 19 iulie, intrând pe platforma de admitere online, admitere.snspa.ro, unde vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate şi vor selecta programele de studii şi forma de învăţământ (ZI/ID) pentru care optează.

„Fiecare candidat poate alege mai multe opţiuni pentru a creşte şansele de a fi admis la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor la care candidatul s-a înscris”, a transmis SNSPA.

Citește și Asociaţia Elevilor din Constanţa cere desfiinţarea examenului de Bacalaureat: „Este inutil. Nu testează adecvat competenţele reale ale elevilor”

ADMITERE FACULTATE 2024

ADMITERE FACULTATE 2024. Candidații pentru Facultatea de Științe Politice sunt aleși încă din primăvară. Ei au posibilitatea să participe la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la una dintre următoarele discipline, la alegere: Economie, Filosofie, Istorie, Limba română, Logică, argumentare şi comunicare, Matematică, Psihologie sau Sociologie. Înscrierile online pentru prima sesiune de pretestare se desfăşoară în perioada 26 februarie – 9 aprilie, iar pretestarea se va desfăşura pe 20 aprilie.

ADMITERE FACULTATE 2024. Ca să fie admiși la Științe Politice, candidaţii care au participat la cel puţin una dintre cele două sesiuni de pretestare vor încărca, în perioada 8 – 19 iulie, în platforma de admitere online, dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaţilor declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obţinut-o, a explicat instituţia de învăţământ superior.

SNSPA postează în data de 23 iulie lista cu toți candidații admiși la cele patru facultăți. Ulterior, candidații trebuie să confirme locul la programul la care a fost admis.

Calendarul admiterii la cele 11 programe de licenţă organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

Apoi, în perioada 8 – 23 iulie urmează înscrierile online pentru admiterea la programele de masterat. SNSPA are 58 de programe de master în diverse domenii, precum: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene, management.

Citește și Salarii 2024. Ligia Deca anunţă plata profesorilor „în funcţie de performanţă”

Concursul de admitere la studiile universitare de masterat cuprinde două etape: înscrierea online şi admiterea. Condiţiile de admitere sunt stabilite în funcţie de domeniul fiecărui masterat şi sunt afişate pe website-ul fiecărei structuri academice din SNSPA.

„Pentru a fi admişi la masteratele SNSPA la care s-au înscris, candidaţii vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de licenţă. După afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis, conform calendarului anunţat de universitate”, se arată în comunicat.

Şcoala Doctorală din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative organizează sesiunea de admitere la studii universitare de doctorat în luna septembrie în următoarele domenii: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, sociologie, ştiinţele ale comunicării, management.

Înscrierile se desfăşoară în perioada 2 – 13 septembrie, la sediul SNSPA, iar admiterea se face pe bază de interviu, în format fizic, şi constă în prezentarea proiectului de cercetare doctorală.