ADMITERE LICEU 2012: Top 10 CELE MAI BUNE LICEE din ţară

Elevii claselor a VIII-a care au susţinut probele de evaluare naţională 2012 au aflat vineri PRIMELE REZULTATE ALE EXAMENULUI, acestea fiind afişate la unităţile de învăţămând unde au susţinut probele.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 19:52
ADMITERE LICEU 2012: Top 10 CELE MAI BUNE LICEE din ţară

Contestaţiile vor fi soluţionate în 30 iunie şi 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 2 iulie.

Imediat după ce au aflat rezultatele la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ 2012, absolvenţii claselor a VIII-a trebuie să opteze pentru liceul şi specializarea pe care o vor urma. Rezultatele repartizării computerizate vor fi afişate pe 15 iulie.

Top 10 licee din ţară după media de admitere din 2011

Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti conduce în topul primelor zece licee din România, media ultimului admis fiind 9,60, urmat de colegiile naţionale „Mihai Viteazul” şi „Gheorghe Lazăr”, ambele din Capitală, unde ultima medie este 9,52 potrivit statisticilor MECTS.

Acelaşi clasament indică pe locurile următoare Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti cu media ultimului admis 9,42 şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova cu 9,41.

Ultima medie de admitere la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi şi Liceul Teoretic Ovidius Constanţa a fost 9.39.

Totodată, ultimii admişi la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov şi Colegiul Naţional din Iaşi au avut media 9,36.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţare de la bugetul de stat.

VEZI AICI CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ÎNSCRIERE LA LICEU

În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.