ADMITERE LICEU 2019. Calendar complet. Când încep înscrierile, când se anunţă rezultatele

Ministerul Educatiei a emis ordinul pentru organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat 2019. Cititi informatii complete despre admiterea la liceu in 2019.

25 feb. 2019, 09:19
ADMITERE LICEU 2019. Calendar complet. Când încep înscrierile, când se anunţă rezultatele

ADMITERE LICEU 2019. Calendar complet.

Va prezentam textul integral al ordinului:

ORDIN Nr. 4829/2018 din 30 august 2018
privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 787 din 13 septembrie 2018

in baza prevederilor art. 94 alin. (2) lit. e) si ale art. 361 alin. (3) lit. d) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Ordinului ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 3.753/2011 privind aprobarea unor masuri tranzitorii in sistemul national de invatamant, cu modificarile ulterioare,
in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale, cu modificarile ulterioare, ministrul Educatiei Nationale emite prezentul ordin.

Citeşte şi Calendar Simulări 2019. Cum sunt structurate subiectele şi ce trebuie să ştie elevii

ART. 1

Se aproba Calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020, prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul ordin.

ART. 2

(1) Admiterea absolventilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020 se desfasoara in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011 – 2012, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011 – 2012.
(2) Absolventii clasei a VIII-a din serii anterioare care au participat la procesul de admitere in anii precedenti si au fost inmatriculati intr-o unitate de invatamant, in invatamantul liceal sau profesional, care s-au retras, au intrerupt studiile, au fost declarati repetenti sau doresc sa se transfere de la invatamantul profesional la invatamantul liceal sau, in cadrul aceluiasi tip de invatamant, de la o/un filiera/domeniu de pregatire/specializare/ calificare profesionala la alta/altul, nu participa la procesul de admitere in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020. Pentru continuarea studiilor de catre acesti absolventi se aplica prevederile Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.
(3) Calculul mediei de admitere se face in conformitate cu prevederile punctului I al anexei nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin.
(4) Metodologia prevazuta la alin. (1) se va aplica in mod corespunzator, cu respectarea Calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020.
(5) Conform Calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020, repartizarea computerizata a absolventilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal de stat se face intr-o singura etapa. Candidatii care au participat la repartizarea computerizata si care, din diferite motive, nu au fost repartizati computerizat pot fi repartizati, de catre comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti, pe locurile ramase libere, in perioada de rezolvare a situatiilor speciale, respectandu-se, in toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere, fara a depasi numarul maxim de 30 de elevi la clasa.
(6) La inscrierea in unitati de invatamant liceal a candidatilor declarati admisi in urma repartizarii computerizate, cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere se depun in copie certificata in conformitate cu originalul de catre angajatul unitatii de invatamant investit cu astfel de competente.
(7) Comisia Nationala de Admitere poate elabora precizari, instructiuni sau proceduri, in vederea organizarii si desfasurarii admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020. (8) Comisia Nationala de Admitere poate stabili, prin procedura: a) modalitatea de inscriere a candidatilor care doresc sa participe la admiterea computerizata in alt judet, care poate diferi de cea mentionata in metodologia prevazuta la alin. (1); 2 b) modalitatea de comunicare a rezultatelor candidatilor care participa la admiterea in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019 – 2020, alta decat cea mentionata in metodologia prevazuta la alin. (1), in acord cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 94/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor). (9) in situatiile prevazute la alin. (7) si (8), prin procedura se stabilesc si modalitatile de completare si transmitere a fiselor de inscriere, de inregistrare a datelor in baza de date si de comunicare a rezultatelor acestor candidati.

Continuarea articolului pe portalinvatamant.ro.