ADMITERE LICEU 2019 EDU.RO. Anunţ important pentru elevi şi părinţi înainte de EVALUARE NAŢIONALĂ 2019

Publicat: Miercuri, 29 Mai 2019 09:38 // Actualizat: Miercuri, 29 Mai 2019 09:55 // Sursa: romaniatv.net

ADMITERE LICEU 2019, EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO. Locurile la liceu alocate pe București, identice cu cele de anul trecut, anunță Inspectoratul. Elevii de clasa a VIII-a află cu o săptămână înainte de sfârșitul școlii pe ce locuri dau admitere

ADMITERE LICEU 2019, EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO. Elevii de clasa a VIII-a află cu doar o săptămână înainte de a termina școala câte locuri disponibile sunt la liceu și școala profesională. Cu întârziere, Ministerul Educației a trimis către Inspectoratul Școlar planul de școlarizare detaliat, cu cifrele de școlarizare repartizate pe licee și școli profesionale. Pe București, cifrele nu sunt schimbate față de anul trecut, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al inspectoratului, Ștefania Manea.

Aceasta a precizat pentru Edupedu.ro că “ISMB a cerut un procent de 15% din totalul de locuri pentru învățământul profesional, iar planul de școlarizare aprobat prin ordin de ministru pentru București conține aceste procente”. 

ADMITERE LICEU 2019: "Elevii din Bucureşti cu media sub 7.84 vor merge la profesională"

ADMITERE LICEU 2019, EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO. Reprezentanții Inspectoratului Școlar București au dat asigurări că broșura cu datele de admitere la liceu 2019 în Capitală va fi tipărită “până la sfârșitul săptămânii”.

Atât Sindicatele din Educație Spiru Haret, cât și Iulian Cristache, reprezentantul părinților, au avertizat în repetate rânduri că motivul pentru care Ecaterina Andronescu a întârziat repartizarea cifrelor de școlarizare a fost depășirea alegerilor, pentru a putea aplica planul de a transforma locuri de liceu în locuri la școală profesională. Decizia de astăzi a ministrului vine în urma reacției sindicatelor, a părinților și a rezultatelor dezastruoase înregistrate de PSD în alegerile europarlamentare.

O decizie greșită este și cea referitoare la cifra de școlarizare la nivelul Bucureștiului. Dacă la nivel național am fost de acord cu modul în care au fost gândite aceste cifre, la București este dezastru. Este făcută din pix, fără pic de logică elementară. Rezultatele elevilor de la nivelul Bucureștiului sunt bune. Numai 15% dintre ei au note sub 5. Cum să fundamentez un procent de 47% către profesional?”, spunea pe 14 mai președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Iulian Cristache.

Nu ne putem bate joc de elevi și părinți. Susținem o cifră de școlarizare care să dezvolte școlile profesionale, dar nu din pix, ci în baza cererilor fundamentate venite pe filiera școală/Consiliu de Administrație, Inspectorate Școlare Județene și Minister al Educației”, a continuat Cristache.

  • Amintim că Guvernul a aprobat anul acesta cea mai mare scădere a cifrei de școlarizare pentru liceu, din ultimii 10 ani, fără să dea nicio explicație cu privire la motivele pentru care a tăiat 30.000 de locuri pentru clasa a IX-a. Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (FSE Spiru Haret) a avertizat că planul Ecaterinei Andronescu era de a transforma, în București, 170 de clase de învățământ teoretic în clase de profesională, repartizare care urma să fie comunicată după alegerile europarlamentare.
  • Andronescu a întârziat repartizarea cifrelor de școlarizare, iar în urma scandalului public pe care l-a declanșat intenția sa de a modifica datele de susținere a probelor de aptitudini și de limbi pentru admiterea la liceu 2019, dar și a termenului pentru tipărirea broșurii cu locurile la licee și școli profesionale, aceasta a renunțat la modificări, dar a rămas cu încălcarea unui ordin de ministru – care statuează că pe 13 mai 2019 liceele și școlile profesionale trebuie să tipărească broșurile cu numărul de locuri și de clase.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
admitere liceu ADMITERE LICEU 2019 edu.ro evaluare nationala 2019
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7199
RON
27 Jun
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H