Admitere liceu 2020. Ce faci ca să îţi confirmi locul la liceu. Lista actelor necesare

Admitere liceu 2020. Luni, 13 iulie, încep înscrierile la liceu pentru candidații care au fost repartizați în prima etapă. Dosarele de înscriere la şcolile la care elevii au fost repartizaţi se pot depune până pe 20 iulie.  

10 iul. 2020, 11:59
Admitere liceu 2020. Ce faci ca să îţi confirmi locul la liceu. Lista actelor necesare

Dosarele de înscriere cuprind actele de studii în original, dacă sunt depuse fizic, sau actele în copie, dacă sunt trimise prin poștă sau online.

Actele necesare pentru înscrierea la liceu

Înscrierea la liceu a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:

a) cererea de înscriere;
b) cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere;
c) adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;
d) foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicală.

Candidaţii care în perioada 13-20 iulie 2020 nu îşi depun dosarele de înscriere la liceu sunt consideraţi retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale.

Admitere liceu 2020. Cum s-a făcut admiterea la liceu

Admiterea la liceu se face în baza repartizării computerizate. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Citeste si Admitere liceu 2020. TOP 30 licee în funcţie de specializare. Cu ce medii s-a intrat

Pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.

În 2020, peste 1800 de elevi care s-au înscris la admiterea la liceu au rămas nerepartizaţi.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Citeşte şi Admitere liceu 2020. Top 10 licee din Bucureşti în funcţie de specializare. Cu ce medii s-a intrat


loading...