ADMITERE LICEU 2020. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro

Absolvenţi de clasa a VIII-a care au susţinut săptămânile trecute Evaluarea Naţională află astăzi la ce liceu vor studia în următorii patru ani. Repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu la liceu a fost anunţată vineri de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 05:09
ADMITERE LICEU 2020. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro

Ministerul Educației a publicat vineri rezultatele repartizării computerizate la liceu 2020. Absolvenții de clasa a VIII-a îşi pot vedea rezultatul pe admitere.edu.ro și la avizierele unităţilor de învăţământ.

Admitere liceu 2020. TOP 30 licee în funcţie de specializare. Cu ce medii s-a intrat

 

Rezultate repartizare licee 2020. Cum se face repartizarea computerizată

Ministerul Educației a publicat, pe site-ul admitere.edu.ro, noua ierarhie la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. 

Citeşte şi: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2020. Cum se face departajarea în cazul elevilor cu medii egale. Precizări Edu.ro 

Calculul mediei de Admitere la liceu 2020

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

Media de admitere, în baza căreia se va face înscrierea la liceu a absolvenților clasei a VIII-a, se calculează ca medie ponderată între media generală obținută la examenul de evaluare națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN*,

unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut evaluarea națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă. În acest sens, părinții sau reprezentanții legali ai acestor candidați completează o declarație, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5 la ordin, semnată de părinte sau reprezentat legal și de candidat, care însoțește fișa de înscriere în vederea repartizării computerizate și se depune la secretariatul unității de învățământ de proveniență în perioada prevăzută de calendar. Acești candidați, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, nu pot fi repartizați computerizat în învățământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităților naționale.

II. Calculul mediei finale de admitere utilizate pentru admiterea în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv și teologic, pentru anul școlar 2020-2021

1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

(3 APT + MA)/4 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.

2. Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

(APT + MA)/2 = MFA,
unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);
MFA = media finală de admitere.

Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2020. Ierarhia elevilor, modificată în perioada completării fișelor de înscriere


REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2020. Cum se face departajarea în cazul elevilor cu medii egale

La repartizarea computerizată prin care se face admiterea în liceu pot exista situații în care elevi iau aceeași medie generală de admitere.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

  1. media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
  2. media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  3. nota obţinută la proba de limba şi literatura română la Evaluarea Naţională
  4. nota obţinută la proba de matematică la Evaluarea Naţională
  5. nota obţinută la proba de limbă maternă la Evaluarea Naţională, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

 

Dintre cei 160.663 candidați prezenți la Evaluarea Națională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidați (în creștere, raportat la cei 122.252 de candidați din etapa inițială) au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.20%. Dintre aceștia, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 135.365 de candidați (84%), iar 4.700 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 112.796 candidați (70.2%) au primit note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.335 de candidați au reușit să obțină nota 10 (zece).

La proba de Limba și literatura maternă, 8.906 candidați (93.1%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 143 de candidați au obținut 10 (zece).

Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. La fel ca la Evaluarea Natională, rezultatele repartizării computerizate la liceu vor fi publicate pe edu.ro prin anonimizarea numelui şi prenumelui.