Admitere liceu 2023. Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi unde au fost repartizați

Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 13 iulie, liceul la care au fost repartizați, conform calendarului oficial anunțat de Ministerul Educației. Pentru restul elevilor continuă procedura de înscriere.

13 iul. 2023, 10:49
Admitere liceu 2023. Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi unde au fost repartizați

Admitere liceu 2023. Elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi liceul la care au fost repartizați.  Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru rromi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere. Același lucru este valabil și în cazul candidaților cu CES.

Conform ordinului care reglementează admiterea la liceu 2023, inspectoratele școlare județene alocă pentru elevii cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă, potrivit Edupedu.ro.

Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024.

Citește și: Admitere liceu 2023. Ce trebuie să conțină dosarul de soluționare a cazurilor speciale și cum se pot corecta opțiunile elevilor transcrise greșit în baza de date

De asemenea, candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024.

Până acum au fost afișate Rezultatele finale ale repartizării în colegiile militare.

Admitere liceu 2023. Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 va avea loc în 19 iulie. În aceeași zi are loc afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal din județ/municipiul București.