ADMITERE LICEU 2023. Ministerul Educației a publicat din nou lista cu ierarhia mediilor, după un lung șir de gafe

Ministerul Educației a reușit, miercuri, după un lung șir de gafe, să publice ierarhia mediilor de admitere la liceu în 2023, la nivel județean și pentru București, a absolvenților clasei a VIII-a.

05 iul. 2023, 21:04
ADMITERE LICEU 2023. Ministerul Educației a publicat din nou lista cu ierarhia mediilor, după un lung șir de gafe
ADMITERE LICEU 2023. Ministerul Educației a publicat din nou lista cu ierarhia mediilor, după un lung șir de gafe

Ministerul Educației a publicat din nou lista cu ierarhia mediilor, după un lung șir de gafe. Se pare că și de data aceasta angajații ministerului au întâmpinat probleme, însă în cele din urmă ierarhia de admitere la liceu a fost publicată pe site-ul oficial al instituției, edu.ro.

Citește și Ce notă a luat un elev la Evaluarea Națională după contestații, după ce inițial primise 6,60. „Acum are șanse să intre la liceul la care își dorește”

Ministerul Educației a publicat din nou lista cu ierarhia mediilor, după un lung șir de gafe

Marți, Ministerul Educației a publicat cu o zi mai devreme ierarhia elevilor după mediile de admitere, care ulterior a fost retrasă deoarece era greșită total, creând haos printre elevi și părinți.

În cele din urmă, după o lungă întârziere, ministerul a publicat ierarhia corectă, iar cei care vor să o consulte o pot face prin accesarea acestui link: http://admitere.edu.ro/.

Potrivit Ministerului Educației, ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:

  • nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale;
  • nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale;
  • nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul;
  • media de absolvire a claselor V–VIII.

Cât despre criteriului al treilea de departajare, acesta se aplică doar candidaților care au optat pentru includerea, în calculul mediei de admitere, a notei obținute la limba și literatura maternă și care pot opta și pentru înscrierea în unități de învățământ cu predare în limba maternă, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

După ce marți a publicat pe site ierarhizarea greșită apoi a scos-o, Ministerul Educației a ținut să explice care a fost motivul acestei erori care i-a debusolat pe elevi și părinți.

„Reiterăm faptul că eroarea de algoritm de la publicarea din 4 iulie a ierarhiei candidaților nu a afectat integritatea bazei de date și că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu. Ne cerem scuze pentru situația creată și vă asigurăm că Ministerul Educației face toate demersurile pentru desfășurarea în bune condiții a activităților care vizează sistemul educațional și pentru remedierea erorilor, atunci când ele se produc”, a transmis Ministerul Educației.

Citește și Scandal uriaș. Ierarhia pentru admiterea la liceu 2023 este greșită. Ministerul Educației a încurcat criteriile și retrage clasamentele