REPARTIZARE LICEE 2019. Ultima medie de admitere în liceu, pe fiecare judeţ. Topul liceelor din ţară. Unde s-a intrat cu 9.91!

Ministerul Educației a publicat și ghidul fișei de înscriere la liceu 2019, dar și algoritmul de repartizare în licee 2019. Află cum se face repartizarea computerizată la liceu 2019-2020.

RomaniaTV.net
12 iul. 2019, 06:23
REPARTIZARE LICEE 2019. Ultima medie de admitere în liceu, pe fiecare judeţ. Topul liceelor din ţară. Unde s-a intrat cu 9.91!

REPARTIZARE LICEE 2019, ADMITERE LICEU 2019. Ministerul Educației a publicat lista cu ultima medie de Admitere 2018 pentru liceele din toată ţara, pe fiecare specializare. 

Ultima medie de intrare la fiecare specializare, pe judeţe şi şcoli a fost publicată pe site-ul oficial pentru – admitere.edu.ro. Vezi, mai jos,  cu ce medii se intră la liceu, în anul școlar 2019-2020 și care a fost ultima medie de admitere din 2018 pentru liceele din România, la fiecare specializare

 

Rezultate ADMITERE LICEU 2019 edu.ro

 

UPDATE – Secţii de la Colegiile „Sf. Sava”, „Gheorghe Lazăr” şi „Spiru Haret” din Capitală, „Fraţii Buzeşti” din Craiova, „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi „Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila se regăsesc în Top 10 după ultima medie de admitere.

 

Pe primul loc se situează secţia de Ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova,cu ultima medie de admitere 9,91.

 

Locul al doilea revine Secţiei de Matematică – Informatică bilingv, de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, cu 9, 89, urmată de secţia de Ştiinţe ale naturii de la acelaşi liceu, cu 9,85.

 

Urmează, secţiile bilingve de Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa  şi de la Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova, ambele cu 9, 84.

 

Acestea sunt urmate de două secţii ale Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: Matematică – Informatică – 9,80 şi Stiinţe ale naturii – 9,73.

 

La egalitate, cu 9,71, sunt Colegiul  „Mircea cel Bătrân” din Constanţa  – Matematică-Informatică şi  Colegiul „Vasile Alecsandri” din Galaţi – Ştiinţe ale naturii – bilingv.

 

Pe următoarea poziţie se află patru licee, cu 9,69 ultima medie: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” – Matematică – Informatică, Colegiul Naţional „Spiru Haret” – Matematică – Informatică bilingv, ambele din Bucureşti, precum şi Secţiile de Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa  şi de la Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

 

Următorul loc revine Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa – Ştiinţe ale naturii şi de la Colegiul „Fraţii Buzeşti” din Craiova – Matematică – Informatică, cu ultima medie de admitere 9,68.

 

Ultima medie din Top 10 este 9,67, de la Colegiul „Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila – Secţia de Matematică – Informatică bilingv.

 

Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu, în 12 iulie sunt afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

 

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

 

În perioada 15 – 18 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 19-23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

 

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în zilele de 31 iulie şi 1 august. 

 

Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională 2019 au fost anunţate în 1 iulie şi arată că  73,2% dintre elevii care au susţinut probele au obţinut medii de 5 sau mai mari. 

 

ÎN 2018, potrivit MEN, Colegiul „Sfântul Sava” din Bucureşti a fost pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică – Informatică. 

 

Pe lista primelor 50 de specializări s-au aflat mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi licee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj.


Edu.ro Evaluare Națională 2019  – Admitere Liceu 2019


loading...
Partenerii noștri