ADMITERE MEDICINĂ 2017 UMF Iaşi: Se organizează şi sesiunea de toamnă. GRILE MEDICINA

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi nu va respecta trendul impus anul anterior şi va organiza o a doua repriză de admitere în acest an, în luna septembrie, pentru locurile care au rămas neocupate în urma perioa­dei de admitere din această vară. 

26 iul. 2017, 20:15
ADMITERE MEDICINĂ 2017 UMF Iaşi: Se organizează şi sesiunea de toamnă. GRILE MEDICINA

Cifrele admiterii de vară arată că s-au înscris un număr total de 2.022 de candidaţi. care vor da astăzi exa­me­nul de admitere, iar această cifră mar­chează o creştere, conform reprezentanţilor UMF, cu peste 21% faţă de anul 2016. „Ne bucură rezultatele înscrierii la examenul de admitere. Trendul crescător faţă de 2016 este dovada că la UMF Iaşi se întâmplă lucruri bune, percepute corect de tinerii care îşi doresc o pregătire de înalt nivel pentru viitoarele lor cariere de medici sau profesionişti în sănătate“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Grile de 10 –  Admitere 2017

 – Asistenta Medicala Generala – Biologie

– Asistenta Medicala Generala – Chimie

– Balneofiziokinetoterapie – Biologie

– Bioinginerie – Biologie

– Bioinginerie – Matematica

– Farmacie – Chimie + Biologie Vegetala

– Farmacie – Chimie + Biologie

– Medicina Dentara – Biologie + Chimie

– Medicina Dentare – Biologie + Fizica

– Medicina – Biologie + Chimie

– Medicina – Biologie + Fizica

– Nutritie si Dietetica – Biologie

– Nutritie si Dietetica – Chimie

– Tehnica Dentara – Biologie

– Tehnica Dentara – Chimie

Comparativ cu anul trecut, la Medicină Generală sunt 236 mai mulţi candidaţi care vor susţine examenul, la Asistenţă Medicală Generală – 35, la Nutriţie şi Dietetică – 3. La Medicină Dentară sunt 16 candidaţi mai puţini faţă de 2016, dar la Tehnică Dentară sunt cu 24 mai mulţi. Farmacia are cu un candidat mai puţin decât anul trecut, Bioin­gineria cu 23 mai mulţi, în timp ce la Balneofiziokinetoterapie şi recupe­rare medicală sunt cu 53 mai mulţi candidaţi. „Tocmai pentru a încuraja tinerii absolvenţi de liceu să aleagă o carieră în medicină, Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi a acceptat, în şedinţa de 25 iulie, propunerea mea de a organiza o a doua sesiune de admitere în luna septembrie a acestui an“, a adăugat rectorul UMF Iaşi. Perioada de înscrieri pentru sesiunea din toamnă este cuprinsă între 14 şi 16 septembrie, examenul de admitere va fi pe 20 septembrie, iar rezultatele vor fi validate de către Senatul UMF Iaşi pe 25 septembrie. Pentru ad­miterea din această vară, astăzi având loc examenele la toate cele patru facultăţi, validarea în Se­nat este programată pentru luni, 31 iulie.  

Situația înscrierilor la cele 8 specializări disponibile în cadrul facultăților U.M.F. „Grigore T. Popa” Iași este următoarea:

„Tocmai pentru a încuraja tinerii absolvenți de liceu să aleagă o carieră în medicină, Consiliul de Administrație al UMF Iași a acceptat, în ședința de astăzi, 25 iulie 2017, propunerea mea de a organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie a acestui an”, a completat prof. dr. Viorel Scripcariu.

A doua sesiune de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași va fi organizată după următorul program:

• 14 – 16 septembrie 2017 – perioadă de înscrieri;

• 20 septembrie 2017 – examenul de admitere;

• 25 septembrie 2017 – validarea rezultatelor de către Senatul Universității.